Annonce
Sejlsport

Manglende blæst fratog dansk sejlduo medaljechancen

Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt endte VM på fjerdepladsen, da medalrace i Nacra 17 blev aflyst.

VM i sejlsport fik en uforløst afslutning for den danske duo Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt, der havde regnet med, at de skulle ud på vandet for at kæmpe om VM-titlen.

Det fik de bare ikke mulighed for på grund af manglende blæst i Aarhus-bugten.

Vinden var så svag, at det planlagte medalrace i katamaranklassen Nacra 17 blev aflyst.

Den afsluttende sejlads var oprindelig sat til at gå i gang klokken 15.30, men to gange blev den udskudt med ti minutter i et håb om, at det pludselig ville blæse op.

Da det ikke hjalp, og der ikke var udsigt til mere vind, så blev medalrace aflyst klokken 16.25.

Da de to danskere lå på fjerdepladsen før medalrace, så slutter de også VM på den samlede fjerdeplads - lige uden for medaljepodiet.

Lübeck og Cenholt må ærgre sig godt og grundigt, da de blot havde tre point op til bronze, fem point til sølv og seks point op til guldet.

På en stor tribune på havnen var flere tusind tilskuere mødt op for at se danskerne jagte VM-titlen, men de måtte også tage hjem uden at have set det imødesete medalrace.

Guldet endte hos italienerne Ruggero Tita og Caterina Banti. Det blev til australsk sølv, mens bronzen gik til argentinerne Santiago Lange og Cecilia Saroli.

Danmark endte med at vinde en enkelt medalje ved VM i Aarhus. Den blev sikret af Anne-Marie Rindom, der fredag vandt bronze i Laser Radial.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her