Herning åbner DM-finaleserie med sejr i overtid

Herning vandt den første DM-finale med 4-3 over Sønderjyske efter overtid. Thomas Petruska scorede tre mål.

Artiklens øverste billede

Der var spænding og dramatik for alle pengene i den første DM-finale mellem ishockeyholdene Herning og Sønderjyske i Vojens.

Herning vandt kampen 4-3 efter overtid. Den ordinære kamp var endt 3-3, og så skulle kampen afgøres i en ekstra periode.

Kampen var generelt en meget jævnbyrdig affære. Sønderjyskes Daniel Galbraith åbnede scoringen tidligt i første periode med 1-0-målet. Der var kun spillet 39 sekunder af kampen.

12 minutter senere udlignede Hernings Lasse Lassen til 1-1 på et oplæg af slovakken Thomas Petruska og Patrick Madsen.

Der skulle ikke gå mange minutter af anden periode, før Sønderjyske igen havde bragt sig foran i kampen. Det var Thomas Spelling, som gjorde det til 2-1.

Herning gav dog ikke op, og i tredje periode udlignede Thomas Petruska til 2-2. Slovakken gjorde det også til 3-2 senere i samme periode.

Thomas Petruska havde været ude i tre kampe med en skade, så det viste sig at være en kærkommen forstærkning af Herning-mandskabet, at han var tilbage i truppen.

Sønderjyskes Mads O. Lund fik dog udlignet til 3-3 med tre minutter tilbage af kampen, og så skulle kampen afgøres i en fjerde periode.

Igen var det Herning-profilen Thomas Petruska, som sørgede for endnu et mål for udeholdet og en 4-3-sejr. Herning er nu foran med 1-0 i kampe, og der spilles bedst ud af syv kampe.

Tidligere fredag vandt Frederikshavn 8-4 hjemme over Aalborg i den første bronzefinale. Her spilles der også bedst ud af syv kampe.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen