*

Ishockey

Ungt ishockeyfænomen har fået kontrakt til 100 millioner dollar

Connor McDavid fra Edmonton Oilers bliver den bedst lønnede spiller i NHL med 12,5 millioner dollar om året.

Edmonton Oilers graver dybt i lommerne for at bringe holdet tilbage i toppen af den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Onsdag er den canadiske klub og anfører Connor McDavid blevet enige om en kontraktforlængelse på otte år, som gør den 20-årige McDavid til den bedst lønnede spiller i ligaen.

Connor McDavids nuværende aftale udløber efter næste sæson. Derefter er han med den nye aftale sikret en årsløn på i snit 12,5 millioner dollar i otte sæsoner eller i alt 100 millioner dollar. Det svarer til 655 millioner kroner.

I oktober blev han som 19-årig den yngste anfører nogensinde i NHL-historien, og hans evner på isen bliver sammenlignet med legenden Wayne Gretzky, der også havde sin storhedstid hos Edmonton Oilers.

Hæderen væltede ned over Connor McDavid i hans anden NHL-sæson, hvor han vandt Hart Memorial Trophy, der gives til ligaens mest værdifulde spiller.

Med 100 point - 30 mål og 70 oplæg - blev han topscorer i grundspillet, og han havde en stor andel i, at Edmonton for første gang siden 2006 gik videre til slutspillet i sæsonen 2016/17. Her blev det dog til et nederlag i anden runde mod Anaheim.

Connor McDavids drøm er at sikre Edmonton den sjette Stanley Cup-triumf. Klubben vandt senest mesterskabet i 1990.

- Det er vigtigt at bringe trofæet tilbage. Vi fik en fornemmelse for det i sidste sæson, men vi har så sandelig et regnskab at gøre op, siger han.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her