*

Ishockey

Sjældent fænomen sender dansker i fare for at må rykke til syndens by

Udvidelsen af NHL kan tvinge Mikkel Bødker til at skifte klub på onsdag.

Mikkel Bødker i hvidt for sit nuværende hold San Jose Sharks. Foto: Jason Franson/AP

Pak tasken, nu skal du flytte fra hjemmet i San Jose til Las Vegas og spille NHL-hockey for det lokale hold.

Det kan blive beskeden til danske Mikkel Bødker onsdag aften. Verdens bedste hockeyliga står nemlig i en speciel situation. I juni 2016 blev det offentliggjort, at ligaens ejere havde godkendt en udvidelse af NHL fra 30 til 31 hold.

Den første udvidelse siden 2000, hvor Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild kom med. Vinderen af udbuddet sidste år blandt nordamerikanske byer uden et NHL-hold blev spillebyen Las Vegas, som allerede på det tidspunkt kunne præsentere planer for en arena og mere end 13.000 mennesker villige til at købe sæsonbilletter.

Den nye hjemmebane bliver første gang taget i brug efter sommerferien. Foto: John Locher

Men hvordan bliver en klub uden en eneste spiller til et ægte NHL-hold, når sæsonen indledes til efteråret?

Her kommer navne som Mikkel Bødker ind på isen. Søndag aften skulle de resterende 30 NHL-hold foruden Las Vegas nemlig indlevere en liste til ligaens hovedkontor. Her skulle holdene give navnene på de spillere, som de ønskede at beskytte fra at ryge til Las Vegas. Det kunne enten gøres ved at frede syv forwards, tre backer og en målmand eller otte generelle "markspillere" og en målmand ud af hver trups 30 mand.

Stod man som spiller ikke på sit holds liste, blev man med det samme mulig for Las Vegas at overtage, når klubben onsdag skal vælge sit første hold.

En af de spillere kan blive Mikkel Bødker. For i modsætning til danske NHL-profiler som Frederik Andersen i Toronto og Frans Nielsen i Detroit, valgte San Jose Sharks ikke at skrive Bødker på holdets liste.

Vegas Golden Knights hjemmebane ligger i den sydlige del af den af ikoniske "The Strip", hvor alle store hoteller og casinoer hører hjemme. Foto: John Locher

Det selvom man så sent som sidste sommer gik ud og skrev en kontrakt over fire år til en værdi af 106 millioner kroner med danskeren.  En kontrakt, som Las Vegas skal være villig til at overtage, hvis man vælger Bødker senere på ugen.

At den højest draftede dansker nogensinde er potentielt fri på markedet og kandidat til at ryge fra et NHL's stærkeste hold til det svageste, bliver også bemærket hos det store sportsmedie ESPN. Her optræder Bødker på det Las Vegas-hold, man regner med bliver offentliggjort onsdag.

Mikkel Bødker har spillet ni sæsoner i verdens bedste hockeyliga. Hans seneste i San Jose var den statistisk dårligste hidtil målt på totale antal point.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
NHL
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her