Ishockey

NHL-mester skød sig til finalen efter maratonkamp

Der måtte to gange overtid til, før Pittsburgh fik scoret det afgørende mål og vandt 3-2 over Ottawa.

NHL

Den forsvarende mester i verdens bedste ishockeyliga, NHL, er igen klar til NHL-finalerne.

Det sker efter Pittsburgh Penguins vandt en dramatisk sejr på 3-2 over Ottawa Senators i den syvende og afgørende semifinalekamp.

Pittsburgh scorede det afgørende mål i anden forlængede spilletid.

Kampen startede som en taktisk affære, hvor de to hold så hinanden an. Der skulle således gå halvanden periode, før scoringen blev åbnet.

Det var Pittsburghs 37-årige veteran Chris Kunitz, der først stemplede ind. Det er ellers ikke fordi, Kunitz scorer mange mål. Det var således veteranens første scoring i årets slutspil.

Men kun 20 sekunder senere havde Ottawa udlignet ved Mark Stone.

Så skulle der gå endnu en periode, før der blev scoret igen. Efter ti minutter i tredje periode bragte Justin Schultz igen hjemmeholdet Pittsburgh foran.

Men endnu en gang svarede Ottawa hurtigt tilbage. Ryan Dzingel scorede tre minutter senere, og så var alt igen helt lige.

Da stillingen var 2-2 efter tre perioder, måtte kampen ud i overtid. Men her holdt begge hold stand, og det afgørende mål blev ikke scoret, selv om pucken på et tidspunkt dansede to gange på Ottawas overligger.

Men kampen skulle afgøres, og da der var spillet fem minutter af den anden overtidsperiode, dukkede Chris Kunitz igen op.

Den 37-årige trykkede af fra afstand, og pucken fik lov at sejle i mål, da målmand Craig Anderson stod som frosset på isen.

Mens Pittsburghs spillere brød ud i vild jubel og omfavnede Chris Kunitz, smed Craig Anderson sig på isen i frustration. Ottawas målmand havde indtil da stået en flot kamp og lavet 39 redninger.

I finaleserien i NHL skal Pittsburgh i år op mod Nashville Predators. Nashville sikrede sig finalebilletten mandag, da holdet slog Anaheim Ducks med 6-3 i den sjette kamp og vandt 4-2 i serien.

Der er ingen danskere med i finaleserien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
NHL
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her