Ishockey

Sverige måtte kæmpe hårdt for VM-guldet

Sverige var inden søndagsaftens VM-finale i Royal Arena udråbt til kæmpefavorit mod Schweiz. Men svenskerne måtte i overtid og straffeslag, før de fik sikret VM-guldet for andet år i træk med en 3-2-sejr.

Svenskerne besejrede undertippede Schweiz, der tvang VM-finalen ud i en afgørelse på straffeslag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som forsvarende verdensmestre og med 20 NHL-spillere på holdet, var Sverige af de fleste eksperter vurderet som kæmpe-favoritter i søndagens VM-finale mod Schweiz, der stillede med fem NHL-spillere på holdet.

Men det holdt hårdt for svenskerne, der var bagud både 0-1 og 1-2 og måtte ud i overtid og straffeslag, før de kunne få det afgørende sejrsmål til 3-2.

De schweiziske spillere viste tidligt, at de sagtens kunne spille op med de NHL-meriterede svenskere. Der var kun spillet godt halvandet minut, før schweizerne med flere klap-klap-pasninger fik spillet sig igennem det svenske forsvar, men svenskerne slap med skrækken, da den afsluttende schweizer ikke fik ordentlig ram på pucken.

DIF: Ishockey-VM har overgået forventningerne

Kort efter havde svenskerne også et par nærgående forsøg. Ellers bar perioden præg af, at ingen af holdene, når de var i den forsvarende rolle, formåede at sætte pres på modstanderens opspil hverken i angrebszonen eller midtzonen. Så spillet bølgede meget frem og tilbage i første periode, men uden af det kom til ret mange helt åbne chancer, da det forsvarende hold som regel var velorganiseret på plads foran eget mål.

Med lidt over fire minutter tilbage af første kom Schweiz foran 1-0 efter en faceoff i midtzonen, hvor den schweiziske back Roman Josi brød ind midt i den svenske zone og efter lidt klumpspil fik Nino Niederreiter afsluttet i mål.

Føringen holdt ikke længe, for mindre end halvanden minut senere var Gustav Nyquist pludselig fri midt i schweizernes zone og fik afsluttet i mål, mens Patric Hornqvist foran mål tog udsynet for den schweiziske målmand

Fakta: Over 55.000 billetter solgt til svenske ishockeyfans

Et par svenske fej gav Schweiz mulighed for at komme på 2-1 godt tre minutter inde i anden periode, mens svenskerne havde en mand udvist. Svenskerne var midt i en udskiftning og lidt uopmærksomme, da den schweiziske angriber Timo Meier blev spillet fri på den modsatte side af udskiftningsboksene og fik afsluttet fra kanten med et skud, som den svenske målmand burde have klaret, men som passerede under armen på Anders Nilsson i det svenske mål.

I anden halvdel af anden periode begyndte svenskerne at blive totalt dominerende. Blandt andet havde de et flere minutter langt skift, hvor de kombinerede rundt i den schweiziske zone, mens schweizerne var i rollen som pyloner. Skiftet endte med en udvisning til schweiziske Enzo Corvi, og det udnyttede svenskerne til at udligne til 2-2, da Mika Zibanejad scorede på et langskud.

I tredje periode fortsatte svenskernes dominans, uden af det gav mål. Selv ikke to schweiziske to-minutters udvisninger i forlængelse af hinanden og en friløber til Mathias Ekholm med tyve sekunder igen kunne svenskerne omsætte til mål.

Heller ikke tyve minutters overtid fire mod fire gav nogen mål. Den svensk back Adam Larsson var meget tæt på, da han med to et halv sekund tilbage hamrede pucken på den ene stolpe.

VM-guldet skulle således afgøres på straffeslag. Her bragte Philip Forsberg Sverige på guldkurs, da han scorede på det næstsidste svenske straffeslag og gav Sverige føringen. Da Nino Niederreiter brændte det efterfølgende straffeslag var guldet Sveriges.

Det var andet år i træk, at Sverige vandt VM-guldet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her