Ishockey

Frans Nielsen har fået OK til VM fra Detroit Red Wings

Det danske ishockeylandshold har nu fået grønt lys fra Detroit Red Wings til at bruge Frans Nielsen til det kommende ishockey-VM på hjemmebane i Herning og København.

Godkendelsen fra Detroit er på plads, så Frans Nielsen kan deltage ved VM. Foto: Mark Humphrey/AP

Allerede et par kampe inden Detroit Red Wings afsluttede NHL-sæsonen, meddelte Frans Nielsen i starten af april, at han var klar til at komme hjem og forstærke det danske ishockey-landshold til VM.

Her knap to uger senere har det danske ishockey-landshold også fået den nødvendige godkendelse fra Frans Nielsens NHL-klub, Detroit Red Wings, der ikke kvalificerede sig til slutspillet i NHL.

Frans Nielsen er foreløbig den eneste NHL-forstærkning til ishockeylandsholdets VM-trup, da alle de øvrige danske spillere i NHL er optaget af Stanley Cup-slutspil.

Det danske ishockey-landsholds cheftræner, Jan Karlsson, ser frem til at få Frans Nielsen ind i sin VM-trup i den sidste periode op til VM.

»Godkendelsen fra Detroit er på plads nu. Så har Frans forskellige personlige ting, han skal have ordnet, og derefter tilslutter han sig, så hurtigt han kan,« siger Jan Karlsson.

Tre NHL-aspiranter klar til VM for Danmark

Ifølge landstræneren var Red Wings' godkendelse mere end bare en proforma-sag.

»Spillerne skal jo altid gennemgå en lægeundersøgelse af NHL-holdets læger, for at blive godkendt til at spille VM. Og det check har Frans klaret,« siger Jan Karlsson, der regner med, at Frans Nielsen skal ind og have en hovedrolle på VM-holdet.

»Frans er en utroligt god ishockeyspiller, med et stort register og en stor erfaring, som vi kommer til at få ufattelig stor nytte af, det er der ingen tvivl om,« siger Jan Karlsson.

Det danske ishockeylandsholds kaptajn, Peter Regin, glæder sig også over, at det formelt er på plads med Frans Nielsen, som Peter Regin voksede op sammen med i Herning, og som han også har spillet sammen med hos Timrå i den bedste svenske række og i NHL-klubben New York Islanders.

»Det bliver fedt at få Frans hjem. Frans er nok den spiller, jeg har spillet flest kampe med i hele min karriere, tror jeg, specielt som ungdomsspiller spillede vi meget samme og var i samme kæde i 10-12 år. Og så har vi spillet sammen i Timrå og også i New York. Vi har begge hver gang haft stor glæde ved at spille sammen. Nu får vi mulighed for, om ikke andet så at ses og være sammen, vi spiller jo som regel ikke i samme kæde på landsholdet. Men han kommer til at betyde ufattelig meget for hele vores hold,« siger Peter Regin.

Frans Nielsen slutter sig formentlig til den danske VM-trup kort før test-kampen mod USA den 1. maj, som er ishockey-landsholdets sidste testkampe før VM begynder den 4. maj.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her