Annonce
Bordtennis

Dagligt smertehelvede fik Maze til at stoppe karrieren

En god præstation ved OL var ikke realistisk, og Michael Maze ønsker kroppen i god behold til årene fremover.

Michael Maze fortsætter med at spille i Roskilde, men det betyder ikke så meget for ham at få et OL mere på sit cv. Foto: Lars Krabbe

12 år efter det store internationale gennembrud i 2004 har bordtennisspilleren Michael Maze truffet beslutning om at indstille karrieren.

Det sker, mindre end fem måneder inden han var udset til at deltage ved OL for femte gang. Men de mange skader og sliddet på kroppen har gjort beslutningen uundgåelig.

- Der er ikke mere tilbage i posen. Jeg har ikke hjertet med i det længere, og jeg er træt af at træne. Jeg står op hver morgen og ved, jeg skal have ondt ad helvede til for at komme igennem dagen, siger Maze.

- Der er også noget, der hedder "efter karrieren". Jeg har haft nogle hårde operationer, og er velfungerende - måske ikke til elitesport, men til livet og det at være aktiv og dyrke sport på motionsplan.

- Det vil jeg også gerne kunne om 15 år. Jeg vil hade mig selv, hvis jeg ikke kan det mere, fordi jeg lige skal have et ekstra OL med.

- Uden det skal lyde arrogant, betyder det ikke alverden, om jeg når fire eller fem OL. Det skulle være for at gøre en god figur og præstere på højt niveau, og det kan jeg ikke længere, siger Maze.

Slidt Michael Maze stopper karrieren

Gennembruddet kom med triumfen i Europa Top-12 i 2004. Samme år vandt han bronze ved OL i herredouble med Finn Tugwell. Året efter tog han bronze i single ved VM.

Maze anser selv EM-triumfen i 2009 som det største øjeblik.

- Højdepunkterne har været medaljerne ved de store mesterskaber. Mit EM-guld i Stuttgart, synes jeg selv er det største.

- Lavpunkter har der også været. Det vil jo være skaderne, der har holdt mig ude i store dele af karrieren. Dem ville jeg gerne have været foruden, siger Maze.

Helt slipper han dog ikke sporten. Maze fortsætter med at tørne ud for Roskilde Bordtennis.

- Jeg håber, jeg kan spille i mange år. Jeg elsker stadigvæk sporten, siger han.

Om han kan se sig selv i en anden rolle inden for bordtennis, ved han endnu ikke.

- Det er for tidligt at sige. Hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke. Jeg har aldrig prøvet andet end at være professionel bordtennisspiller, og tomrummet nu skal fyldes ud af andre ting. I første omgang skal jeg lige puste ud, siger Maze.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her