Groth leverer nyt mirakelcomeback og er i semifinale

Jonathan Groth var igen nede med matchbolde, men han kom tilbage og er semifinaleklar ved European Games.

Hvor mange liv er Jonathan Groth udstyret med ved European Games?

I hvert fald nogle stykker. Tirsdag var han igen på randen af exit, men fik kæmpet sig tilbage og vandt.

Ligesom i sin første kamp i turneringen var Danmarks bedste bordtennisspiller nede med flere matchbolde, inden det lykkedes at vinde med 4-3 i sæt i kvartfinalen.

Denne gang slog han slovakken Wang Yang med 11-9, 7-11, 12-14, 10-12, 12-10, 11-3, 11-7.

Dermed er Groth klar til semifinalen og er bare en sejr fra at indløse medalje samt en af de tre OL-pladser, der er på spil i den stærkt besatte turnering.

Han gav sig selv noget af et rygstød, da han i mandagens ottendedelsfinale slog den forsvarende mester, tyskeren Dimitrij Ovtcharov, med 4-0 i sæt i det, han mandag betegnede som sit livs bedste kamp.

Spillet levede han ikke op til tirsdag, men mindre kunne altså gøre det til sidst. Denne gang vandt han på fight.

Det startede godt. Kampen blev indledt med defensive dueller, og de tre første endte alle med, at Wang Yang fejlede, og så førte Groth 3-0.

Danskeren fik slovakken til at forcere sit spil, og det udløste fejl, så føringen blev øget til 8-3.

Så ramte Wang Yang imidlertid en stime og udlignede til 8-8. Det virkede bekymrende, men så forpagtede danskeren heldet.

Efter en lang duel fik han hjælp af en netruller til føring 9-8 og minsandten endnu én på den anden sætbold, der gav sejr på 11-9.

I andet sæt fik Groth hjælp af bordkanten til at starte en lille stime, der ændrede 2-4 til 5-4, men derfra var det slovakkens sæt. Fra 6-6 snuppede han fem af de næste seks point og vandt 11-7.

Det vigtige tredje sæt blev en gyser. Spillerne fulgtes ad, og Groth spillede sig til den første sætbold ved 10-9. Han formåede dog ikke at udnytte den, og i stedet fik Wang Yang de næste chancer og greb den tredje til 14-12.

Lige så jævnbyrdigt var fjerde sæt. Danskeren bragte sig i vinderposition efter et par slovakiske fejl, men han udnyttede ikke sætboldene, han fik ved 10-8. I stedet vandt Wang Yang fire bolde i træk og tog sættet 12-10.

Det lignede dansk exit i femte sæt. Wang Yang spillede sig til to matchbolde ved 10-8, men Groth hev sig op og afværgede dem begge ligesom i sin første kamp i turneringen. Han fortsatte stimen og vandt sættet 12-10.

Det gav et mentalt afsæt til sjette sæt, som Groth i løbet af ingen tid vandt 11-3, og så skulle det hele afgøres i et afgørende syvende sæt.

Her fik Wang Yang bedst fat og kom foran 7-4, men Groth svarede tilbage og udlignede til 7-7. Derefter udspillede sig en vild duel, hvor Groth på utrolig vis kom tilbage og kom på 8-7.

Det gav et nyt boost og ved at fortsætte pointstimen vandt han sættet 11-7. Nu gælder det semifinalen og medaljekampen onsdag.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen