*

Boksning

Mikkel Kesslers overmand annoncerer karrierestop

Bokseren Andre Ward, der i 2009 besejrede Mikkel Kessler, meddeler, at han trækker sig tilbage som ubesejret.

Andre Ward er færdig som professionel bokser.

Det annoncerede den 33-årige amerikaner, der af mange regnes som verdens bedste bokser på tværs af vægtklasser, torsdag på sin Twitter-profil.

Verdensmesteren i letsværvægt, der i 2009 besejrede danske Mikkel Kessler i en VM-kamp i supermellemvægt, meddeler, at han stopper med omgående virkning efter 32 sejre i lige så mange kampe som professionel.

- Fra hjertet takker jeg alle, der har spillet en rolle på min rejse. I ved, hvem I er. Jeg kunne ikke have gjort det uden jer.

- Jeg vil gerne gøre det klart; jeg stopper, fordi min krop ikke længere kan klare sportens strenghed, og derfor er mit ønske om at bokse der ikke længere.

- Hvis jeg ikke længere kan give min familie, mit team og alle fansene alt, hvad jeg har, bør jeg ikke længere bokse.

- Først og fremmest giver jeg Gud æren for at lade mig gøre det, jeg har gjort, i så lang tid, skriver den meget religiøse amerikaner på Twitter.

Andre Ward blev første gang verdensmester, da han i november 2009 besejrede Mikkel Kessler i sin hjemby, Oakland, og erobrede VM-bæltet i supermellemvægt hos bokseforbundet WBA.

Som amatør vandt han guld i letsværvægt ved OL i Athen i 2004.

Bokseren med tilnavnet S.O.G. (Son of God, på dansk Guds Søn, red.), kom i 2009 med i den stort anlagte Super Six-turnering med deltagelse af seks af de bedste supermellemvægtere i verden.

Han overraskede mange iagttagere ved at være overlegen i kampen mod Mikkel Kessler.

Det skyldtes ikke kun, at Andre Ward undervejs fik nikket danskeren flere skaller, så kampen blev stoppet i 11. omgang, og amerikaneren vandt på grund af sin store føring på de tre sidedommeres scorekort.

Andre Ward udboksede to år senere englænderen Carl Froch i finalen i Super Six-turneringen.

Amerikaneren gik senere op i letsværvægt, og i karrierens to sidste kampe besejrede han i to tilfælde russeren Sergey Kovalev, der var ubesejret før sit første møde med Andre Ward.

Begge VM-kampe var meget tætte, og Andre Ward sejrede første gang på point og anden gang på en afgørelse efter teknisk knockout.

Andre Ward er gift og far til fire.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her