Dennis Ceylan mister titelkamp efter kokain-sag

Dennis Ceylan får alligevel ikke lov at bokse mod Kid Galahad på Wembley, efter han blev testet positive for brug af kokain.

Artiklens øverste billede
Den danske bokser Dennis Ceylan blev testet positiv for kokain. Foto: Benjamin Nørskov

Den danske europamester i boksning Dennis Ceylan skal alligevel ikke bokse karrierens måske største kamp den 15. juli på Wembley i London, hvor britiske Kid Galahad ellers ventede i en titelkamp om den intercontinentale titel hos bokseforbundet IBF.

Det britiske bokseforbund, BBBoC, har nemlig besluttet, at Dennis Ceylan ikke må stille op, fordi det for halvanden uge siden kom frem, at han uden for konkurrence er blevet testet positiv for brug af kokain.

Det fortæller Dennis Ceylan til Jyllands-Posten og fortæller, at han godt forstår, hvorfor han er blevet udelukket fra kampen.

»Den er blevet aflyst for mit vedkommende, fordi BBBoC mener, at det vil skabe et dårlig ry i boksning, hvis jeg fik lov at bokse efter min sag med kokain. Jeg kan godt forstå det, hvis de har boksere i Storbritannien, som har fået karantæne for brug af kokain, og jeg så får lov at bokse derover. Det ville ikke give mening,« siger Dennis Ceylan.

Dennis Ceylan, der i efteråret 2016 erobrede EM-bæltet i fjervægtsklassen og siden forsvarede det i foråret, havde ellers frasagt sig sit EM-bælte for at gå endnu mere efter en VM-kamp.

Det kunne kampen mod Kid Galahad på Wembley have sikret ham, men nu står den danske bokser altså uden sit EM-bælte og en kamp mod Kid Galahad.

»Det er selvfølgelig pisse åndsvagt, at jeg har taget kokain én gang uden for konkurrence. Det bliver jeg straffet for, og det er på sin plads, at jeg bliver straffet for det. Men jeg ærgrer mig selvfølgelig meget over det, fordi det var en stor chance for mig at møde Kid Galahad. Derfor er jeg ked af det og meget rørt over, at jeg ikke skal bokse alligevel, fordi jeg har kæmpet for at nå her til. Så pisser jeg det væk på den her måde,« siger Dennis Ceylan.

Hvad der nu skal ske for Dennis Ceylan, er den danske bokser ikke klar over. Han er i form til at bokse når som helst, fortæller han, men han skal først snakke med sin promotor, Nisse Sauerland, inden han kan sige mere.

»Jeg holder mig bare klar. Så må Nisse Sauerland finde kampene. Jeg er klar til at møde verdensmesteren nu, hvis det er det. Jeg vil bare gerne bokse. Det her med kokain var en dumhed, som er kommet til at koste mig rigtig meget. Det har jeg lært af, og det kommer aldrig nogensinde til at ske igen. Der er ingen undskyldning for det,« siger Dennis Ceylan.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen