Bokser sagsøger promotor for millionsnyd i Mikkel Kessler-kamp

Venezuelansk bokser har med hjælp fra Mogens Palle sagsøgt Sauerland Event for snyd med kontrakt og manglende betaling for titelkamp mod Mikkel Kessler.

Artiklens øverste billede
Mikkel Kessler besejrede Gusmyr Perdomo (til højre) i 2009. Men VM-kampen i Herning fik et økonomisk efterspil, som nu skal afgøres i retten. Foto: Lars Krabbe.

Over 6.000 begejstrede tilskuere var på plads i MCH i Herning, da den daværende danske verdensmester Mikkel Kessler i september 2009 forsvarede sin VM-titel i super mellemvægt mod den venezuelanske udfordrer Gusmyr Perdomo, som blev stoppet i fjerde omgang.

Men det sidste punktum for VM-opgøret, der blev transmitteret af TV 2 og vist på tv i 32 lande, er tilsyneladende endnu ikke sat.

Retten i Herning skal nemlig i den nærmeste fremtid tage stilling til, om kampens arrangør snød udfordreren for et millionbeløb. Det ligger fast, efter at Gusmyr Perdomo - med hjælp fra den danske boksepromotor Mogens Palle - for nylig har indgivet en stævning med krav om, at det tyske promotorselskab Sauerland Event skal betale 462.645 dollars (ca. 3.2 mio. kroner) til bokseren - med tillæg af procesrente fra 12. september 2009.

Det bekræfter Mogens Palle til Jyllands-Posten.

Ifølge licitationsskrivelsen og WBA’s regler skulle det vindende bud herefter fordeles med 75 pct. til titelforsvareren Mikkel Kessler, mens 25 pct. skulle gå til udfordreren Gusmyr Perdomo.

Perdomo var dermed berettiget til at modtage 528.500 dollars fra Sauerland i forbindelse med boksekampen med et fradrag af et gebyr til WBA på 3 pct., dvs. i alt 512.645 dollars.

Det fik han dog, ifølge anklagerne, aldrig.

De lyder, at Perdomo stik imod reglerne blot 12 dage før kampen blev præsenteret for en udateret kontrakt uden underskrifter, hvorefter han kun skulle modtage 50.000 dollars i vederlag for kampen.

Ekstra Bladet skrev om sagen i marts 2015, hvor det blev antydet, at Gusmyr Perdomo var blevet snydt i forbindelse med kampen, og at han med Mogens Palles hjælp nu overvejede at gå rettens vej for at få sine penge.

Om baggrunden for at hjælpe Perdomo siger Mogens Palle blandt andet følgende:

»Han kommer fra et land, hvor mange går ud af skolen efter tredje klasse. Han er jo ikke akademiker. Manden er sikkert slet ikke vidende om, at der har været purse offer. Han er bare én, som de har rendt om hjørner med. Det synes jeg er helt ude i hampen. Da jeg samtidig selv var involveret i forløbet og kunne fornemme, at der foregik noget mistænkeligt, satte jeg mig for at undersøge sagen nærmere,« siger Mogens Palle.

Budrunden fandt sted i en periode, hvor der forinden havde været en strid om, hvem der havde retten til at arrangere Mikkel Kesslers kampe. Ifølge Palle forsøgte tyskerne med næb og kløer at holde ham ude af denne kamp, og det fik de mulighed for, da opgøret endte med at blive sendt i åben licitation. Men ikke alt gik tilsyneladende helt efter reglerne.

Den danske promotor fortæller, at han for alvor blev mistænksom, da budrunden var overstået, fordi Sauerland efter hans vurdering vandt licitationen med »et vanvittigt beløb.«

Palle, som i 2008 blev optaget i boksningens Hall of Fame i USA, kendte ikke Perdomo personligt og forsøgte derfor igennem længere tid forgæves at få kontakt til ham i Venezuela via ambassaden og diverse sportsmedier for at opklare, hvordan han blev aflønnet for kampen i Danmark.

Perdomo boksede sine efterfølgende kampe udenfor Europa. Men det lykkedes til sidst at opspore hovedpersonen, da Perdomo i april 2014 var programsat til at bokse en kamp i Berlin. Palle kørte sammen med en nær bekendt til Tysklands hovedstad og indkvarterede sig på samme hotel som Perdomo, som han mødte i restauranten.

Her var venezuelaneren med promotorens egne ord »ved at tabe underkæben,« da det gik op for ham, at han kun fik en tiendedel af det beløb, som han havde krav på for kampen på den jyske hede.

Sauerlands advokat i Tyskland, Jürgen Schlichting, har undervejs i processen fremsendt et svar, hvor han på vegne af boksestalden afviser Perdomos krav med henvisning til den af parterne underskrevne kontrakt, hvori det fremgik, at Sauerland kun skulle betale Gusmyr Perdomo 50.000 dollars.

I har valgt kun at stævne Sauerland. Men er det ikke snarere en sag mellem Perdomo og hans daværende promotor/manager, som vel burde have informeret Perdomo ordentligt og sikret ham den rette betaling?

»Sagen er alene anlagt mod Sauerland Event, fordi man som vinder af det såkaldte purse offer har vundet samtlige rettigheder og pligter til at gennemføre kampen herunder at koncipere kontrakterne til begge boksere i henhold til WBA's love og regler,« siger Mogens Palle og tilføjer:

»Der skal stå det beløb i kontrakten, som purse offeret lyder på. Jeg ved godt, at der er nogle, der siger, at Perdomo eventuelt kan have haft et mellemværende med sin manager osv. Men det har ikke noget med sagen at gøre. Hvis man har et mellemværende med sin manager ved siden af, er det noget, man ordner bagefter.«

Palle oplyser, at der også er blevet klaget til både WBA samt Dansk Professionelt Bokseforbund (DPBF), som leder dansk professionel boksning i henhold til forbundets egne regler samt i henhold til love for de internationale forbund, som DPBF er tilknyttet herunder WBA.

WBA har undladt at forholde sig til klagen, mens DPBF har afvist at gøre mere ved sagen. Formand Jesper D. Jensen, en ofte benyttet supervisor i VM-kampe for WBA, har begrundet DPBF's svar med, at man betragter Perdomos krav som forældet.

I den aktuelle stævning argumenteres der imidlertid for, at forældelsesfristen ifølge forældelsesloven kan bortfalde i situationer, når der foreligger ukendskab hos en arbejdstager i forhold til et kravs faktiske størrelse.

I den pågældende sag blev Perdomo først den 11. april 2014 klar over, at Sauerland havde fortiet hans krav. Han udsendte derfor formelt samme dag – med hjælp fra Mogens Palle - en meddelelse, hvoraf det fremgik, at han havde krav på 528.500 dollars fra Sauerland og ikke de 50.000 dollars, som han faktisk modtog.

Forældelsesfristen for Gusmyr Perdomos krav skal derfor regnes fra den 11. april 2014, lyder meldingen fra Perdomos advokat.

Selvom sagen skal behandles i Danmark, har retten i Herning udbedt sig, at stævning og bilag oversættes til tysk med henblik på forkyndelse i Berlin, hvor Sauerland har hovedkontor. Det hænger blandt andet sammen med, at det danske advokatfirma Kromann Reumert har oplyst, at det ikke længere repræsenterer Sauerland i Danmark.

Chris Meyer, Sauerland Events forretningsfører, siger til Jyllands-Posten, at han i skrivende stund ikke kender noget til den pågældende stævning, men at han gerne vil undersøge det nærmere.

Han er dog efterfølgende ikke vendt tilbage med yderligere oplysninger og har heller ikke ønsket at svare på en række spørgsmål om betalingen af Gusmyr Perdomo.

I en e-mail giver han dog udtryk for, at han mener, at hele sagen er forældet:

»2009 er længe siden. Enhver juridisk handling er forældet nu. Normalt bliver sådanne sager prøvet indenfor to eller fire år,« skriver han.

JP/Finans

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.