Annonce
Boksning

Depressionsramt bokseverdensmester opgiver sine VM-bælter

Tyson Fury vil lade andre boksere kæmpe om titlerne i forbundene WBO og WBA, oplyser hans lejr.

Den engelske verdensmester i sværvægtsboksning, Tyson Fury, er med på listen over kandidaterne til årets sportsnavn i England, men det er bestemt ikke populært hos alle

Den britiske verdensmester i sværvægtsboksning, Tyson Fury, opgiver nu med øjeblikkelig virkning sine titler inden for forbundene WBA og WBO.

Det oplyser hans promoter ifølge BBC natten til torsdag.

Den 28-årige Fury har ikke været i kamp, siden han i november 2015 slog Vladimir Klitschko i en VM-kamp.

Siden har han indrømmet at have taget kokain mod en depression. Men nu vil han fokusere fuldt og helt på at komme sig, lyder det.

- Jeg synes kun, at det er ret og rimeligt - og det bedste for boksesporten - at titlerne kommer i spil igen, så andre kan kæmpe om de ledige bælter, som jeg med stolthed har vundet, siger han i en udtalelse.

Verdensmester i boksning testet positiv for kokain

Fury skulle have forsvaret sine titler i en revanchekamp i sommer mod Vladimir Klitschko, men Fury pådrog sig en ankelskade under træningen og måtte udsætte kampen til 29. oktober.

Revanchemødet med den ukrainske veteran ville have indbragt Fury karrierens største honorar, men i slutningen af september blev kampen udsat på ubestemt tid med henvisning til Furys helbredsmæssige tilstand.

Det viste sig, at der lå en positiv dopingprøve fra briten bag, hvor han var blevet testet positiv for brug af kokain.

- Jeg har drukket fra mandag til fredag og frem til søndag - og taget kokain. Jeg kan ikke håndtere den (depressionen, red.), og det eneste, som hjælper mig, er, når jeg er vanvittigt beruset, sagde Fury dengang til mediet Rolling Stone.

Verdensmester tweeter farvel: »Boksning er den sørgeligste ting, jeg nogensinde har deltaget i, det hele er en stak lort«

- Jeg har taget meget kokain. Rigtig meget. Hvorfor skulle jeg ikke tage kokain? Er det ikke mit liv måske? Jeg kan gøre, som jeg vil. Det er ikke et præstationsfremmende stof, lød det.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her