Boksning

Ukendt amerikaner er ny verdensmester i sværvægt

Det blev til amerikansk sejr i den første af natten to VM-kampe i sværvægt i New York. Den 113 kilo tunge Charles Martin kan for første gang i karrieren kalde sig verdensmester.

Så er det slut. Vyacheslav Glazkov fra Ukraine vred om og beskadigede sit knæ og røg dermed i gulvet uden at være ramt eller rystet. Han kunne ikke fortsætte, og dermed er Charles Martin ny sværvægts-verdensmester hos forbundet IBF. Foto: Frank Franklin II/AP

BARCLAYS CENTER, BROOKLYN, NEW YORK

Den 29-årige amerikaner Charles Martin (23-0-1, 21KO) er ny IBF-verdensmester i sværvægt efter en sejr i tredje omgang mod ukraineren Vyacheslav Glazkov (21-1-1, 13 KO).

Charles Martin, der først blev professionel som 26-årig, var før kampen stort set ukendt og havde ikke mødt modstandere, der kunne aftvinge nogen respekt. Til gengæld var højrefodsbokserens massive fysik og brutale venstrehånd nok til, at kampen hos bookmakerne var ganske tæt.

Charles Martin på vej imod sejren over ukraineren Vyacheslav Glazko. Foto: Frank Franklin II/AP
Amerikaneren, der som 14-årig blev bygningsarbejder efter han droppede ud af skolen, havde tid til smil på vej ind i ringen. Det store flertal af publikum var polakker, der var mødt op for at se Artur Szpilka i hovedkampen mod Deontay Wilder, var på den ukrainske modstander, Vyacheslav Glazkovs side.

Glazkov, der er en typisk østeuropæisk bokser, har haft en lang og flot amatørkarriere, hvor han vandt OL-bronze og VM-sølv. Som professionel gik han i ringen med 21 sejre og en uafgjort i 22 kampe, men han havde ikke imponeret i sine store kampe.

Bokserne var tydeligt nervøse, da de mødtes midt i ringen før kampen. Begge undgik den andens blik. De to første omgange fulgte det mønster. Der var meget lidt action og bokserne undgik den direkte konfrontation. Begge var tydeligt usikre på modstanderen. Charles Martin havde aldrig været i ringen mod en modstander, der var blandt de 50 bedste i verden, men ukraineren var rangeret som nummer otte i verden hos The Ring Magazine. Vyacheslav Glazkov skulle til gengæld håndtere en modstander, der var seks cm højere og næsten 15 kilo tungere.

I tredje omgang begyndte Charles Martin at dominere, men netop som tingene begyndte at blive underholdende vrikkede Vyacheslav Glazkov om på knæet.

 

Vyacheslav Glazkov forsøger at rejse sig efter sin knæskade, som opstod i tredje omgang. Den var dog for alvorlig til, at han kunne fortsætte VM-kampen. Foto: AP/Frank Franklin II

Ukraineren lå med ansigtet i kanvassen, mens han skar tænder af smerte. Han forsøgte at komme op, men på halvandet ben måtte han vende sig om mod ringhjørnet og lade sig tælle ud af kampleder Earl Brown efter 1:50 af omgangen.

Dermed kunne Charles Martin putte IBF-bæltet om livet som tegn på den nyerhvervede titel. En titel der helt sikkert vil give ham og hans fire børn en bedre tilværelse økonomisk. Han er gået fra en ungdom med flere ture i fængsel på grund af kriminalitet til en ny stjernestatus i boksningens verden. Der er dog langt til den status de to boksere, der blev præsenteret i ringen efter kampen. Englænderen Lennox Lewis og amerikaneren Mike Tyson, der kommer fra netop Brooklyn, hvor kampen blev bokset.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her