Annonce
Boksning

Boksemagasin håner Pacquiao

The Ring Magazine håner Pacquiao efter kampen mod Floyd Mayweather Jr., men mener, at den virkelige taber er boksesporten og fansene.

Manny Pacquiao mente, at han vandt kampen mod Mayweather, men det synspunkt kalder boksemagasinet "The Ring" for vrangforestillinger. Foto: Isaac Brekken/AP

Lørdag nats megakamp mellem Floyd Mayweather Jr. og Manny Pacquiao blev en stor nedtur for filippineren. Men udover nederlaget på 110-118, 112-116 og 112-116, så må han nu finde sig i latterliggørelse fra verdens største boksemagasin.

Efter kampen mente Pacquiao, at han burde have vundet kampen, og det får eksperterne til at ryste på hovedet. The Ring kalder det ”vrangforestillinger” og har ingen forståelse for hans synspunkt.

”Pacquiao var den aggressive, men en bokser skal også ramme med sine slag for at vinde omgange, hvilket han tydeligt ikke gjorde,” skriver Michael Rosenthal.

Han scorede kampen 116-112, men mener, at han nok var for venlig overfor Manny Pacquiao. Redaktøren Dougie Fischer scorede også 116-112. Og deres opfattelse bakkes op af alle eksperter på de førende medier i USA. Hos tv-stationen HBO, der har Pacquiao som sit største navn, lød dommen på 117-111 fra deres ekspert, Harold Lederman.

Hos konkurrenten Showtime, der har Mayweather, havde Steve Farhood, den tidligere redaktør på The Ring, 118-110. På den anden side af Atlanten er der heller ingen støtte til Pacquiao. I England havde Sky Sports Jim Watt 117-111 og Carl Froch 118-110 til Mayweatherr. Europas største boksemagasin, Boxing Monthly har ikke lagt et scorecard ud, men de mener, at Mayweather ”udboksede sin mangeårige rival på enhver tænkelig måde.”

Skjulte Pacquiao en skade før boksebraget?

Men selvom Manny Pacquiao gik fra ringen med et nederlag, så mener The Ring, at det er boksesporten, der er taberen.

”Vi forventede at se noget særligt. I stedet så vi, hvad vi har set så mange gange før: en mesterlig præstation af Mayweather blottet for ethvert væsentligt drama. Mayweathers fans og dem, der virkelig sætter pris på boksekunsten, var formentlig tilfredse med, hvad de var vidne til lørdag aften. Men kampen var smerteligt kedelig for de fleste af dem, der så den,” skriver Michael Rosenthal.

Skribenten ønsker mere af verdens bedste bokser.

Privat-fly skabte kaos inden boksebrag

”Jeg virkelig sætter pris på Mayweathers evner. Det har jeg altid gjort. Men jeg vil have mere. Jeg vil have en test af dygtighed og vilje, en kamp, ikke bare en klinisk demonstration af teknik,” mener Michael Rosenthal, der mener, at de fans, der betalte for billetter til kampen og på PPV blev snydt og ikke fik det, de havde betalt.

På The Rings ranglister er Floyd Mayweather Jr. stadig nummer et pound for pound, altså bedst i alle vægtklasser. Manny Pacquiao rykkede ned fra nummer tre til nummer fem. I weltervægt, hvor amerikaneren også er nummer et, rykkede The Ring Pacquiao ned fra nummer to til nummer tre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

De to bokseikoner amerikanske Floyd Mayweather Jr. og filippinske Manny Pacquiao tørner sammen i Las Vegas 2. maj i en historisk boksekamp.


Annonce
Redaktionen anbefaler

Nye tager over, hvor de gamle falder

Boksesportens helte faldt i stort antal i 2012, og nostalgikere kan være fristet til at begrave sporten, som især i USA befinder sig i et sort hul. Men stop, måske ser det slet ikke så skidt ud. I virkeligheden blomstrer sporten alle andre steder. Det hævder miljøets bagmænd i hvert fald.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her