Annonce
Boksning

JP i Las Vegas: "Boksebrag overgår alt"

John Locher

"Århundredets kamp". Sådan var boksekampen mellem amerikanske Floyd Mayweather og filippinske Manny Pacquiao døbt. Omtalen og optakten til kampen levede på alle måder op til prædikatet - men selve kampen levede ikke op til forventningerne på alle punkter.

Sådan lyder vurderingen fra Jyllands-Postens udsendte medarbejder Jens Sillesen.

"Hvis man forventede en meget underholdende kamp, så levede den ikke op til forventningerne. Første halvdel af kampen var ganske underholdende, men så begyndte Mayweather at styre kampen med sine defensive kvaliteter," siger han og tilføjer, at kampen levede op til forventningerne, hvis man forventede en Mayweather-sejr.

Under kampen fornemmede han en klar respekt fra de to boksere rettet mod hinanden.

"Pacquiao er typen, der slår først, og Mayweather er en kontrabokser. Men det var tydeligt at se, at Pacquiao ikke bare sendte næver af sted. Han vidste, at han stod overfor en bokser af en helt anden kaliber, end dem han normalt møder. Mayweather har normalt en stil, hvor den ene arm hænger, men her havde han begge arme op foran sig. Det var tydeligt, at Mayweather sørgede for at holde god afstand til Pacquiao. Man kunne se, at de var helt utroligt koncentrerede," vurderer Jens Sillesen.

Kampens massive omtale og titlen "århundredets kamp" giver god mening trods en underholdningsmæssigt skuffende affære, mener han.

"Det er to boksere, der har domineret sporten de seneste 15 år, og økonomisk set er de de to største navne i boksesporten. Det her var kampen om, hvem der blev sin generations store bokser. Sugar Ray Robinson var i 40'erne og 50'erne. Muhammed Ali var i 60'erne og 70'erne. 00'erne og 10'erne vil blive husket for Mayweather, fordi han vandt kampen mod Pacquiao. Den af de to, der vandt, ville blive husket som den store bokser for de to årtier."

Video: Boksebraget mellem voldsmanden og prædikanten

Det var da også "talk of the town" i Las Vegas, at Floyd Mayweather og Manny Pacquiao skulle kæmpe i byen.

På USA's næststørste hotel, MGM Grand, med næsten 7.000 værelser var der lagt an til boksekampen i en af hotellets store haller med plads til knap 17.000 tilskuere.

"Det er sådan et surrealistisk sted, det her MGM Grand hvor de bokser. Det er så stort. Skal man gå fra den ene ende af hotellets kasino til den anden, er det altså en gåtur på ca. 10 minutter," siger Jyllands-Postens udsendte medarbejder Jens Sillesen.

Boksebrag i billeder Bieber, Agassi, Graf og Kimmel så "århundredets boksekamp"

Han har bl.a. set Mikkel Kessler bokse foran 50.000 tilskuere i Cardiff og Klitschko bokse i Tyskland med 20.000 mennesker på tilskuerpladserne - men der har været noget ekstra over kampen mellem Mayweather og Pacquiao, siger han.

Boksekampen blev slået stort op i Las Vegas. Foto: John Locher/AP
I dagene op til kampen har han bemærket, i hvor høj grad folk på gaden går og snakker om kampen.

"Folk har gået rundt i T-shirts, der signalerer et eller andet om kampen. Der er en helt ekstrem interesse. På vej til kampen kørte jeg i elevator, og bag mig sad en ældre filippinsk kvinde i kørestol med sin mand bag sig. Hun spurgte, om jeg holder med Mayweather, og jeg svarede, at jeg håbede, at Manny Pacquiao ville vinde. Så sagde hun 'thank you'," fortæller Jens Sillesen som et eksempel på, hvor bredt et segment, der følger kampen.

"Så på den måde overgår det interessemæssigt alt, hvad jeg nogensinde har oplevet."

Kvindelige journalister: Ingen adgang til boksekampen

Med hensyn til de to bokseres popularitet, så blev det for Jens Sillesen tydeligt ved boksernes indvejning før kampen, hvorfor Manny Pacquiao er den mest populære. Ca. 16.000 mennesker havde betalt 10 dollars for at overvære seancen, hvor Pacquiao viste noget af den sympati, der ifølge Jens Sillesen har gjort ham til den foretrukne af de to boksere blandt størstedelen af kampens fans.

"Pacquiao virker upåvirket af alt, uanset hvad der sker, er han bare venlig og smilende. Ved indvejningen lavede Mayweather den der traditionelt hårde nidstirring, men Pacquiao stod bare og smilede til ham. Efter noget tid sagde han 'thank you'." Da han bagefter blev spurgt om, hvorfor han sagde tak, svarede han, at han takkede Mayweather for at gå med til at bokse kampen."

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Om temaet

De to bokseikoner amerikanske Floyd Mayweather Jr. og filippinske Manny Pacquiao tørner sammen i Las Vegas 2. maj i en historisk boksekamp.


Annonce
Redaktionen anbefaler

Nye tager over, hvor de gamle falder

Boksesportens helte faldt i stort antal i 2012, og nostalgikere kan være fristet til at begrave sporten, som især i USA befinder sig i et sort hul. Men stop, måske ser det slet ikke så skidt ud. I virkeligheden blomstrer sporten alle andre steder. Det hævder miljøets bagmænd i hvert fald.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her