Annonce
Boksning

Kvindelige journalister: Mayweathers PR-hold ville ikke lukke os ind til kampen

To kvindelige sportsjournalister siger, at de blev forment adgang til Mayweathers boksekamp. Mayweathers PR-hold afviser anklagen.

Foto: Isaac Brekken/AP

To kvindelige sportsjournalister - Rachel Nichols og Michelle Beadle fra hhv. CNN og ESPN - skrev lørdag på Twitter, at de var blevet forment adgang til boksekampen mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao.

"Ingen kamp til mig eller MichelleDBeadle. Mayweathers hold meddelte min producer, at hans lejr blokerede min akkreditering," tweetede CNN's Rachel Nichols.

Michelle Beadle fra ESPN tweetede:

"Jeg, sammen med Nichols, er blevet bandlyst fra kampen på GM Grand Arena af Mayweathers lejr."

Mayweathers PR-firma afviste imidlertid de to kvinders anklager - også via et tweet.

Den ansvarlige, Kelly Swanson, tweetede, at begge allerede var akkrediteret - altså havde presseadgang - til kampen, og at Michelle Beadle ikke engang var på presselisten, men havde fået sin akkreditering via HBO, der havde tv-rettigheder til at bringe kampen.

Sports Illustrated fik senere fat i en liste, der viste, hvor de forskellige journalister skulle sidde til kampen, og her kunne man se, at Rachel Nichols ikke havde fået et sæde tildelt. Sports Illustrateds journalist Chris Mannix tilføjede i et tweet, at også journalist Martin Rogers fra USA Today Sports var blevet nægtet presseakkreditering.

Og sagen rullede videre på Twitter. ESPN's Jeremy Schaap skrev, at en kilde havde oplyst, at det var Mayweathers PR-hold, der havde blokeret for Michelle Beadles akkreditering, men at en appel til til Leslie Moones, CEO for CBS Corporation, fik omstødt PR-holdets beslutning. Ligesom Rachel Nichols nægtede Michelle Beadle dog også efterfølgende at møde op til kampen.

Både Rachel Nichols og Michelle Beadle blev mødt med flere spørgsmål om sagen på Twitter, hvilket fik Rachel Nichols til at uddybe, hvad der ifølge hendes forklaring var hændt.

Hun skriver på TwitLonger - en service, hvor man kan skrive mere end Twitters tilladte 140 tegn - at hun i en e-mail fra den 23. april blev informeret om, at hun havde fået presseadgang til at alle begivenheder op til kampen, men at hun ikke fik adgang til selve kampen. En producer fra CNN henvendte sig så til Mayweathers lejr, som bekræftede og fastholdt nægtelsen. Hun skriver også, at efter sagen er blevet offentligt kendt, ændrede Mayweather-lejren holdning og gav hende adgang til kampen. Hun afviste imidlertid at møde op.

Video: Boksebraget mellem voldsmanden og prædikanten

Der bliver spekuleret i, om årsagen til, at nogle journalister er blevet nægtet adgang, er, at de har stillet kritiske spørgsmål til Floyd Mayweather vedrørende de anholdelser for vold, som han har bag sig.

I det seneste årti er Mayweather anklaget for at have forøvet vold mod fem forskellige kvinder i mindst syv forskellige episoder, som enten har ført til anholdelse eller sigtelse. I 2011 blev han idømt 90 dages fængsel for vold mod sin tidligere kæreste Josie Harris foran deres to børn året forinden.

Rachel Nichols interviewede Floyd Mayweather sidste år og stillede kritiske spørgsmål om netop de påståede voldssager. Indslaget kan ses på USA Today Sports.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

De to bokseikoner amerikanske Floyd Mayweather Jr. og filippinske Manny Pacquiao tørner sammen i Las Vegas 2. maj i en historisk boksekamp.


Annonce
Redaktionen anbefaler

Nye tager over, hvor de gamle falder

Boksesportens helte faldt i stort antal i 2012, og nostalgikere kan være fristet til at begrave sporten, som især i USA befinder sig i et sort hul. Men stop, måske ser det slet ikke så skidt ud. I virkeligheden blomstrer sporten alle andre steder. Det hævder miljøets bagmænd i hvert fald.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her