Annonce
Boksning

Mayweather vandt århundredets kamp

Det blev en defensiv triumf for amerikaneren Floyd Mayweather Jr. i »Århundredets kamp.«

Floyd Mayweather har nu 48 sejre i sin professionelle karriere. Foto: Isaac Brekken/AP

LAS VEGAS

Det var hjernens sejr over kroppen i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, da Floyd Mayweather vandt over Manny Pacquiao.

Amerikanerens bedre ringintelligens overvandt filippinerens hurtighed og eksplosivitet. Floyd Mayweather viste, at han er sin generations store bokser, da han var en klasse bedre end modstanderen Manny Pacquiao.

I de første omgange forsøgte de to boksere at finde den rigtige distance til modstanderen.

Pacquiao var tydeligt klar over, at han ikke kunne lade sine næver angribe på samme måde som andre modstandere. Mayweather er den bedste kontrabokser i verden, så publikums yndling havde svært ved at få gang i sin offensiv.

Floyd Mayweather omfavnede sin far og træner efter kampen. Foto: Isaac Brekken/AP
Efter de første seks omgange var kampen helt lige. Bokserne skiftedes til at vinde omgangene. Det var en taktisk og intens første halvdel, der kun i 4. omgang for alvor blev til åben krig, da Manny Pacquiao ramte rent med sit venstrekryds.

Mayweather blev rystet og blev sendt baglæns i ringen, uden dog at være tæt på at gå ned. Pacquiao fulgte op med en ekstremt aggressiv serie, men Mayweather slap ud af Pacmans kæber.

I anden halvdel viste Floyd Mayweather sin overlegne taktiske forståelse og lukkede langsomt Pacquiao ned. Han tog tempoet af kampen. Filippineren blev taktisk udraderet.

Pacquiao prøvede desperat at jagte en knockout i sidste omgang, men Mayweathers sejr på point med 118-110, 116-112 og 116-112 var helt fortjent. Scorekortene afspejlede begivenhederne i ringen helt korrekt og var ikke for store.

Med sejren forsvarede Mayweather WBA og WBC-titlerne i weltervægt, samtidig med han vandt WBO-titlen.

Kampen vil næppe gå over i historien som en af de mest underholdende kampe. Første halvdel viste lovende takter, men da Mayweather trak sin defensive stil ned over Pacquiao, gik underholdningsværdien ud af kampen.

Efter kampen annoncerede Mayweather, der nu er ubesejret i 48 kampe, at han bokser igen i september.

Hvis han kan nå op at være ubesejret i 50 kampe og trække sig tilbage, så kan han slå legendariske Rocky Marcianos rekord på 49-0.

Hvem der kan stå som en realistisk udfordring for Floyd Mayweather i weltervægt er svært at se. Skal han have en modstander med en reel chance for at vinde, så må han rykke en vægtklasse eller to op.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

De to bokseikoner amerikanske Floyd Mayweather Jr. og filippinske Manny Pacquiao tørner sammen i Las Vegas 2. maj i en historisk boksekamp.


Annonce
Redaktionen anbefaler

Nye tager over, hvor de gamle falder

Boksesportens helte faldt i stort antal i 2012, og nostalgikere kan være fristet til at begrave sporten, som især i USA befinder sig i et sort hul. Men stop, måske ser det slet ikke så skidt ud. I virkeligheden blomstrer sporten alle andre steder. Det hævder miljøets bagmænd i hvert fald.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her