Kessler med i kontinenternes slag

<p>Europa mod USA. I en drømmeturnering med 270 mio. kr. i præmiesum og flere VM-bælter på spil. Det er udsigten for den danske bokser Mikkel Kessler.</p>

Artiklens øverste billede
Mikkel Kessler og Carl Froch skal tilsyneladende forsvare de europæiske faner mod USA. Fotocollage: spn.dk

Den tyske boksepromotor Wilfried Sauerland arbejder i øjeblikket på at skabe en lækkerbid af en bokseturnering. Tanken er, at seks af verdens bedste supermellemvægtere skal mødes i en stor dyst. Europa mod USA, som man kender det fra golfsportens Ryder Cup. Det skriver den tyske boulevardavis Bild.

Ifølge avisen er danske WBA-verdensmester Mikkel Kessler en af de seks boksere, der skal kæmpe om penge, præmier og prestige. Han får angiveligt selskab af WBC-mesteren Carl Froch (England), WBC-ranglistens nummer ét Andre Dirrell (USA), den tidligere fire-dobbelte verdensmester Jermain Taylor (USA), OL-vinderen Andre Ward (USA) og Sauerlands egen superstjerne Arthur Abraham (Tyskland).

"Da min søn Kalle kom med idéen, blev jeg meget begejstret. Han lavede en præsentation, som vi viste for alle involverede," fortæller Sauerland til bild.de.

Superfinale

Han forklarer samtidig, at når de sidste detaljer er på plads, så bliver der afholdt en pressekonference i New Yorks Madison Square Garden, og derefter går det løs med en større pr-tour i Europa, hvor bokserne blandt andet skal forbi København.

Det første slag falder i mega-turneringen, som det ser ud lige nu, den 10. oktober, når Arthur Abraham møder Jermain Taylor. Tanken er, at alle europæere møder alle amerikanere. En sejr på knockout giver tre point, en pointsejr giver to point, mens uafgjort giver et point. De fire bedste boksere går videre til semifinalerne og derfra videre til en superfinale om mindst to VM-bælter venter i 2011.

Det er tanken, at turneringen skal finansieres gennem indtægterne fra tv-rettighederne.

Historien kommer bag på Kesslers promotor Mogens Palle, der mener at have retten til at arrangere den danske boksers kampe.

"Jeg er overrasket over, at der tilsyneladende er lavet sådan en aftale bag om ryggen på mig. Men ellers vil jeg ikke kommentere noget. Det hele kører hos advokaterne lige nu," siger Palle til Ritzau.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen