Annonce
Boksning

Knockout-konger taler om muligt boksebrag

Tilsammen har de 58 knockouts og ingen nederlag på CV'et. Nu har begge boksere ytret ønske om en kæmpe kamp.

Anthony Joshuas seneste kamp var den 28. oktober mod Carlos Takam. Joshua vandt, selvfølgelig, på knockout. Foto: Nick Potts/AP

I weekenden skulle amerikanske Deontay Wilder ikke bruge mere end tre minutter på at slå sin modstander i gulvet. Det var 19. gang i karrieren, at 32-årige Wilder knockoutede en modstander i første omgang, og blot én ud af Wilders 39 kampe er gået alle omgangene ud.

Den ubesejrede Wilder er verdensmester i WBC-forbundet, men han har et ønske om at forene boksningen sværvægtsklasse ved at vinde bælterne i de resterende forbund.

Men for at gøre det kræver det en kamp mod en anden hårdtslående sværvægter, det britiske boksefænomen Anthony Joshua.

Joshua er efter 20 knockouts i 20 kampe nemlig verdensmester hos både WBA, IBF og IBO.

Efter Wilders suveræne indsats i weekenden var han derfor heller ikke sen til at udråbe sit ønske om en kommende storkamp mod den fire år yngre Joshua, der indtil videre har bokset alle sine kampe på britisk grund og på det seneste udsolgt store arenaer i både Cardiff og London.

»At fylde stadions op ser godt ud, men pengene og verdens bokse-mekka er i USA. Men hvis han hellere blive hjemme som en lille pige, så har kongen ikke noget problem med at rejse for at slå ham i gulvet,« siger Deontay Wilder ifølge BBC.

»Hvis Joshua er en stor mester, en sand mester, burde de i England tvinge ham ud for at kæmpe for at se, om han er den bedste. Mit hjerte fortæller mig, at jeg er den bedste, men hvis jeg ikke er der, vil jeg have at nogen, skal vise mig det,« siger Wilder

(Artiklen fortsætter under billedet)

Deontay Wilder har 38 knockouts i 39 kampe. Foto: Kevin Hagen/AP

Efter Anthony Joshuas seneste kamp åbnede den tredobbelte sværvægtsverdensmester også døren for at stort brag.

»Det skal ske, det er helt sikkert, men det afhænger også af, hvad WBA, IBF og IBO kræver. Men hvis jeg er fri, vil jeg bokse mod hvem som helst, hvor som helst,« sagde Joshua til en engelske avis The Express.

»Der er krav til en mester, og når jeg har opfyldt disse krav, er min dør åben for hvad som helst, det kan være Wilder, eller en anden, tredje eller fjerde bokser,« sagde Joshua som måtte ud i tiende omgang for at overvinde George Takam i sin seneste kamp. Det var blot anden gang, at Joshua boksede mere end syv omgange i sin professionelle karriere.

Om storkampen mellem Joshua og Wilder bliver til noget, må tiden vise. Der er som traditionen byder sig mange interesser i boksningens forbunds-jungle. Men hvis kampen bliver til noget, er der intet i de to bokseres historik, der tyder på, at det bliver en lang forestilling.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her