*

Basketball

Shaquille O'Neal slår fast: Jorden er flad

En alternativ overbevisning bliver ved med at leve blandt NBA-personligheder.

Alan Diaz
NBA

Professionelle basketballspillere i NBA når typisk ikke at færdiggøre deres collegeuddannelse, inden de hopper ind i de professionelle rækker. Måske derfor har der de seneste måneder kørt en historie, som ikke vil dø.

Flere prominente navne har nemlig offentligt sagt, at de tror på, at Jorden er flad.

Den seneste af dem er legenden og Hall of Famer Shaquille O’Neal undervejs i en udgave af sin egen podcast.

»Det er sandt. Jorden er flad,« siger O’Neal og uddyber.

Magic Johnson bliver basketpræsident i Lakers

»Jeg kører fra Florida til Californien, og der er fladt. Jeg kører ikke op og ned i en 360 graders vinkel, og alt det snak om tyngdekraft, har nogen kigget ud af vinduet og set på alle de her store bygninger? Skal jeg tro på, at Kina er under os? Kina er ikke under os. Jorden er flad,« siger den tidligere spiller, der blandt andet førte Los Angeles Lakers og Miami Heat til NBA-mesterskabet.

Historierne omkring nogle af NBA-folks alternative syn på klodens form opstod, da stjernen Kyrie Irving optrådte i en podcast med holdkammeraterne Richard Jefferson og Channing Frye i midten af februar.

»Det er lige foran næsen af os, vi er blevet løjet til,« siger Irving og fortsætter.

»Hvis man virkelig tænker over, hvordan vi er i stand til at rejse, giver det kun mening, at Jorden er flad. Jeg kan bare ikke forestille mig, at vi roterer rundt om solen og alle planeterne hænger sammen,« siger Irving.

Ny NBA-aftale sikrer basketballmillionærer flere penge


Andre NBA-spillere som Draymond Green og Wilson Chandler har bakket op om Irving og sagt, at han har en pointe med sine synspunkter. Ligesom Irving og O’Neil har ved flere lejligheder holdt fast i dem. Så hvis der er tale om en intern joke, kører den i så fald stadig videre i bedste velgående. Og for god ordens skyld skal det også lige nævnes. Jorden er rund.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her