Peter Gade vil nyde drømmefinale mod Kina

Peter Gade ser frem til mødet med Kina, som Danmark møder i finalen ved Sudirman Cup.

Artiklens øverste billede
Peter Gade skal i herresingle sandsynligvis møde Kinas OL-guldvinder, Lin Dan. Foto: AP

Han var med, da Danmark i 1999 spillede sin hidtil eneste finale ved Sudirman Cup, VM for mixede hold.

Søndag står Peter Gade for anden gang i finalen, når det danske badmintonlandshold møder værtsnationen Kina i Qingdao foran omkring 10.000 tilskuere.

- Det er en drøm for os alle at kunne møde Kina i finalen på dette fantastiske stadion. Det bliver en kæmpe oplevelse. Selvom jeg har prøvet mange ting, er dette meget stort. Jeg vil nyde finalen, siger Peter Gade.

Den 34-årige herresinglespiller bidrog lørdag med sin fjerde sejr af fire mulige ved Sudirman Cup, da han vandt sin herresingle i to sæt over Indonesiens Simon Santoso. Sejren var med til at sikre Danmark en samlet sejr på 3-1 i semifinalen.

Kina er storfavorit

Nu venter Kina, der har vundet Sudirman Cup de seneste tre gange.

- Der er ingen tvivl om, at Kina er storfavorit. Vi skal gå efter den lille chance, vi har, så de kan blive usikre med det pres, de har på sig. De må ikke tabe mod os, og det ved de godt, siger Peter Gade.

- Så der er alt at spille for og ikke så meget at tabe. Vi skal give den max gas og se, om det kan give bonus, siger danskeren.

Peter Gade skal i herresingle sandsynligvis møde Kinas OL-guldvinder, Lin Dan, som har spillet langt færre minutter end danskeren på vej mod sine fire sejre ved Sudirman Cup.

Også set i det lys var det vigtigt for Gade at vinde lørdagens kamp relativt komfortabelt.

- Det var selvfølgelig fedt at vinde på den måde i forhold til at kunne gøre noget mod ham. Kampen i dag var ikke så hård, men jeg har brugt mange ressourcer herude, siger Peter Gade.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen