Danmark tabte gyser i Sudirman Cup

Danmarks badmintonlandshold tabte 2-3 til Sydkorea ved Sudirman Cup.

Artiklens øverste billede

Det danske badmintonlandshold havde ikke held til at vinde sin gruppe ved VM for mixede hold, Sudirman Cup, der bliver spillet i Kina. Danmark tabte 2-3 til Sydkorea, som vinder gruppen foran Danmark.

Begge hold var allerede før kampen sikre på at gå videre til kvartfinalerne. Efter lodtrækningen onsdag aften står det klart, at Danmark ikke kan møde storfavoritten Kina før i en eventuel finale.

Danmark skal i kvartfinalen møde Taiwan, der vandt sin gruppe. Hvis Danmark vinder det opgør, skal holdet op mod enten Indonesien eller Japan i semifinalen.

Comeback til Laybourn/Juhl

I kampen mod Sydkorea gjorde mixeddoublen Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl comeback efter førstnævntes lange skadespause, og danskerne var chanceløse. 17-21, 10-21 blev cifrene set med danske briller.

Herresingle-veteranen Peter Gade udlignede til 1-1 efter en lang kamp mod Sydkoreas Lee Hyun Il, som førte 19-14 i tredje og afgørende sæt.

34-årige Peter Gade kom flot tilbage, overlevede en matchbold, og sejrede 22-20 på sin første matchbold.

All England-mestrene Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte herefter til Lee Yong Dae og Jung Jae Sung, en stærk duo som danskerne plejer at vinde over og tabe til på skift.

Koreanerne trak sig sejrrigt ud af det opgør efter tre sæt, og Boe og Mogensen må især ærgre sig over, at de misbrugte to sætbolde i første sæt. Danskerne havde ellers vist stor moral ved at indhente en stor føring til modstanderne.

Så var det op til Tine Baun at holde Danmark inde i kampen, og det formåede damesinglen, som for nylig er vendt tilbage efter endnu en skade.

Tine Baun sejrede efter tre tætte sæt, og dermed var det den unge damedouble Line Kruse og Marie Røpke, som skulle spille sejren hjem.

Danskerne blev udspillet i første sæt, som blev tabt 10-21, men de kom foran i andet sæt. Koreanerne trak dog fra og vandt andet sæt og kampen 21-18.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen