Annonce
Badminton

Dansk badmintonpar er lesbisk: Frygter dødstrusler

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fortæller i en ny bog, at de danner par uden for banen.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl danner par uden for banen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Badmintondoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl afslører i en ny bog ”Det unikke makkerskab”, at de danner par uden for banen.

»Efter OL-finalen sidste år var vi jublende lykkelige, at vi havde lyst til at fortæller det der. Men vi ville gerne have, at det skulle fortælles rigtigt. Samtidig har vi ikke haft lyst til at sige noget, før vi havde bevist, at vi var gode nok på badmintonbanen,« siger Christinna Pedersen til Ekstra Bladet.

Derfor sagde de ja til at udgive en bog.

Men afsløringen kommer ikke uden bekymringer.

»Vi rejser i lande, hvor vi er usikre på, om det er anerkendt og respekteret, at man danner par med sit eget køn. Skulle det komme dertil, at vi føler os utrygge ved at besøge det pågældende land, så vælger vi turneringen fra,« siger Christinna Pedersen.

Danske OL-sølvvindere står frem som kærester

De store badmintonstævner ligger i Sydøstasien, hvor parret har mange fans i f.eks. Indonesien, hvor 90 pct. af landets befolkning er muslimer.

»Det værste ville være dødstrusler. Og ’hvis I kommer til vores land, kan vi ikke garantere jeres sikkerhed’ – det er vores frygt. Vi aner ikke, hvordan det bliver,« siger Kamilla Rytter Juhl til Ekstra Bladet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her