*

Badminton

Viktor Axelsen triumferede i Tokyo

For blot anden gang i karrieren vandt Viktor Axelsen over Lee Chong Wei. Det skete i finalen i Tokyo.

Stort set alle slagvarianter lykkedes gentagne gange for Axelsen, som drev Lee Chong Wei rundt i manegen. Foto: Jane Barlow/AP

Verdensmesteren Viktor Axelsen har for anden gang i år vundet en Super Series-turnering.

Fakta: Viktor Axelsen vader i sejre og medaljer

Søndag formiddag dansk tid strøg Axelsen til tops ved Japan Open i Tokyo, da han i overbevisende stil slog den malaysiske legende Lee Chong Wei med 21-14, 19-21, 21-14 på fem kvarter.

Danskeren stryger til tops ved den næste opdatering af verdensranglisten, og i søndagens finale demonstrerede han hvorfor, da der til tider var tale om en magtdemonstration.

Axelsen ny verdensetter: Det går fint i butikken lige nu

Malaysieren har ellers voldt Axelsen mange problemer gennem karrieren, og søndagens sejr var den blot anden til Viktor Axelsen i spillernes nu 11 møder.

I første sæt var der reelt klasseforskel på de to spillere, og danskeren var foran fra start til slut.

Stort set alle slagvarianter lykkedes gentagne gange for Axelsen, som drev Lee Chong Wei rundt i manegen.

Kun til sidst i sættet viste rapfodede Lee Chong Wei, hvorfor han har stået i tre OL-finaler, men det var for sent til at kunne gøre noget mod Axelsen, som smashede sætsejren hjem.

Andet sæt var mere jævnbyrdigt. Spillerne fulgtes ad på pointtavlen til 10-10, før Lee Chong Wei så ud til at slå et lille hul, da han gik til 13-10.

Siden blev sættet en omskiftelig affære.

Danskeren vandt syv dueller i træk, og så var kampen på vej mod en afgørelse i to sæt, men igen tippede fordelen til den anden side.

Lee Chong Wei fremtvang en sætbold efter en god periode. Viktor Axelsen var tæt på at afværge, men på en oplagt mulighed for at vinde duellen gav danskeren fjerbolden for meget kraft og sendte den ud bag baglinjen.

Det lod Axelsen sig ikke gå på af. Han kom blæsende ud til tredje sæt, og klasseforskellen fra første sæt var genetableret. Midtvejs førte danskeren 11-4, og det blev senere til 15-4.

Dermed var kampen afgjort. Få minutter senere blev det officielt, selv om der skulle fem matchbolde til for at sikre sejren.

2. april vandt Viktor Axelsen Super Series-turneringen India Open, mens han 27. august blev verdensmester.

Den næste store turneringen for fynboen er på hjemmebane i Odense, hvor der i midten af oktober spilles Super Series Premier-turneringen Denmark Open.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her