Annonce
Badminton

Den danske verdensmester om ny serveregel: »Reglen er en joke«

Fra den 1. maj 2018 har det internationale badmintonforbund indført nye serveregler, og det irriterer den danske verdensmester, Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen er med en højde på 1,94 m en af de spillere, som havde en fordel ved de gamle serveregler. Foto: Stine Tidsvilde

Høje badmintonspillere har tidligere haft mulighed for at serve fra et højere udgangspunkt end deres lavere modstandere. Den fordel forsvinder nu.

BWF, det internationale badmintonforbund, har fra den 1. maj 2018 nemlig indført nye serveregler, som siger, at serven maksimalt må foregå 1,15 meter over jorden. Tidligere måtte serven bare ikke foregå over serverens laveste ribben, hvilket betød, at servehøjden varierede fra spiller til spiller.

Den danske verdensmester i herresingle, Viktor Axelsen, har tidligere ytret sig kritisk over udsigterne til den nye regel, som ifølge Axelsen vil fjerne en af de få fordele, som høje badmintonspillere har.

Axelsen har tidligere offentliggjort en video fra træningen, hvor Axelsen på 1,94 meter og Mads Pieler Kolding på 2,05 m træner serven under de nye serveregler. Den video kan ses nedenfor.

Med vedtagelsen af reglen søndag kritiserede Viktor Axelsen i et opslag på Facebook derfor igen den nye regel. (Artikel fortsætter nedenunder opslaget)

Her skriver han blandt andet, at han »har meget svært ved at forstå det«.

»Jeg har før sagt, at du ikke sænker kurven i basketball, fordi mindre spillere ikke har samme fordel i forhold til at udføre dunk, som høje personer har,« skriver han.

»Til de der siger, at jeg pylrer, fordi jeg selv er en høj spiller, kan jeg sige, at min serv ikke kan blive meget værre alligevel, så jeg skal nok finde en måde at få det til at fungere på. Men jeg synes stadig, at reglen er en joke,« skriver Viktor Axelsen blandt andet.

Den nye serveregel kører på en prøveperiode frem til november 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her