Annonce
Badminton

Gravid badmintonstjerne holder døren åben for comeback

Kamilla Rytter Juhl har indstillet karrieren, men hun afviser ikke et comeback.

Privat danner Kamilla Rytter Juhl (tv.) par med kollegaen Christinna Pedersen, som også var hendes doublemakker. Arkivfoto: Sadiq Asyraf/AP

Den danske badmintonstjerne Kamilla Rytter Juhl, som er gravid, holder døren på klem i forhold til et comeback, når hun har født til januar.

Privat danner hun par med kollegaen Christinna Pedersen, som også var hendes doublemakker.

Onsdag meddelte Badminton Danmark ellers via en pressemeddelelse, hvor der også er citater fra Kamilla Rytter Juhl, at karrieren er indstillet.

Men det er altså ikke helt sikkert, siger Kamilla Rytter Juhl til Ritzau.

- Jeg lukker ikke døren 100 procent, fordi jeg er gravid. Jeg har set eksempler på atleter, der er kommet tilbage. Jeg siger ikke, at det er det, som jeg gør, men det tager vi, som det kommer.

- Når vi bliver forældre til januar, må vi revurdere situationen i forhold til, hvordan vi og jeg har det, siger hun.

Blå bog: Badmintonspilleren Kamilla Rytter Juhl

Hun kalder dog et comeback for det mindst sandsynlige scenarie lige nu. Hvis hun skulle gøre comeback, ved Kamilla Rytter Juhl ikke, om det bliver på topplan eller måske bare på klubniveau.

- Efter januar ser vi, hvad fremtiden bringer, siger hun.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev kærester i 2009, men holdt det i mange år hemmeligt. Først sidste år sprang de ud som par.

- Vi har i lang vidst, at vi ville have børn. Det seneste lille års tid har vi arbejdet mere seriøst på det, siger Kamilla Rytter Juhl.

Endelig! Dansk stjerneduo brød guldtørke ved prestigefyldt turnering

Hun har den seneste tid skruet mere ned for aktivitetsniveauet og trænet mindre, og det har ifølge Kamilla Rytter Juhl hjulpet hende i forhold til at blive gravid.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har opnået en masse succes sammen på alverdens badmintonbaner.

Så sendt som i år vandt parret All England. I 2016 blev det til OL-sølv, og det er også blevet til VM-sølv i 2015 samt VM-bronze i 2013 og 2017.

I 2009 vandt Kamilla Rytter Juhl desuden VM-guld i mixeddouble med Thomas Laybourn.

- Jeg føler ikke, at jeg mangler noget i min karriere. Selvfølgelig er der nogle guldmedaljer, man kunne drømme om at vinde.

- Men det vigtigste for mig er, at vi fik sat et aftryk i vores damedouble. Især de seneste to år, hvor vi fik vist, at danskere kan godt vinde noget i damedouble.

- OL-medaljen kickstartede det hele, og at vi vandt All England, var en drøm, der gik i opfyldelse. At vi kunne vinde en af de største turneringer i verden, var ret surrealistisk netop i denne periode i vores liv, siger Kamilla Rytter Juhl.

Christinna Pedersen fortsætter sin badmintonkarriere. Nu er fokus for hende på mixeddouble, hvor hun er en del af OL 2020-satsningen med Mathias Christiansen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her