Atletikforbund overvejer nye værtskaber

VM i halvmaraton blev den ønskede folkefest.

Artiklens øverste billede
VM blev en stor folkefest for tilskuerne, men også blandt løberne var der glæde at spore, da de kenyanske kvinder satte sig på første-, anden, tredje og fjerdepladsen.

Hvis der på forhånd skal skrives en drejebog over et vellykket sportsevent, må det være sådan, som dagen er forløbet for arrangørerne af VM i halvmaraton.

Masser af feststemte tilskuere, koralblå himmel og ingen ballade har kendetegnet dagen.

Arrangementet er allerede blevet mødt med stor ros fra det internationale atletikforbund, og det glæder naturligvis direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen. Han vil ikke afvise, at det i fremtiden vil forsøge at få lignende arrangementer til Danmark.

Skal være noget særligt

”Vi overvejer, om vi skal prøve at arrangere noget lignende fremover, men det kræver, at vi kan lave det til noget særligt, ligesom vi har gjort i dag ved at være de første til at kombinere elite- og motionsløb,” siger han til DR.

Han vil ikke ind på, hvilke begivenheder, der er interessante for forbundet at tiltrække, men han erkender, at det vellykkede arrangement har givet lyst til at gøre noget lignende igen.

”Det har krævet en masse forberedelsestid, og der har været mange overvejelser. Vi har været meget nervøse for, at der ville opstå prop ved målet, men det skete ikke, og det er jeg naturligvis glad for. Det virker til, at alle har nydt at løbe i København i dag, og det er jeg selvfølgelig glad for,” siger han.

Folkefest

Sportschef i Dansk Atletik Forbund, Thomas Bøgh, glæder sig også over det vellykkede arrangement.

"Jeg synes, at det har været en folkefest, og vi er glade for de danske eliteløberes præstationer. Jeg synes, at løberne har tacklet den store opmærksomhed flot," siger han til DR.

Selv om målsætningen var at slå otte ud af 10 personlige rekorder, er han tilfreds med den samlede præstation, hvor det blandt andet lykkedes at sætte seks personlige rekorder og samtidig slå Norge i mændenes holdkonkurrence.

Ny atletikstjerne født

Verdensmesterskaberne blev det endelige gennembrud for Skælskør-løberen Abdi Ulad, som blev bedste dansker. Han kappede over fire minutter af sin personlige rekord og sluttede som nummer 34.

Den præstation lover godt for fremtiden, siger Thomas Bøgh.

”Abdi er en af de kommende stjerner inden for dansk atletik. Forventningerne, jeg har haft til ham, er blevet bekræftet. Han har en stor fremtid. Det er svært at sige, hvor langt han kan nå, men vi tror meget på ham. Det her slog vel endegyldigt hans navn fast," siger han til DR.

Ros til de frivillige

Både statsministeren, kronprinsen og direktøren for atletikforbundet roser de 1.500 frivilliges arbejde.

”Vi havde ikke kunnet arrangere det her uden dem. De har gjort et stort stykke arbejde med det her,” siger Jakob Larsen.

Der er stadig gang i motionsløbet, hvor de sidste er ved at færdiggøre de 21 kilometer. Resten af dagen skal de frivillige atter i aktion, når det store arbejde med at rydde op går i gang.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.