Landstræner godkender indsats ved VM i para-atletik

Mohamed Hersi og Ebbe Blichfeldt lukkede og slukkede for Danmark, og para-atleterne hentede to VM-medaljer.

Danmark rejser hjem fra VM i para-atletik med to medaljer. Begge blev hentet af Daniel Wagner, som vandt guld i længdespring og sølv på 100 meter.

Derudover blev det til otte placeringer i top-10 for Danmark, og næsten alle danskere satte personlige rekorder, når de var i aktion i London.

Det er et resultat, der glæder landstræner Joachim Lund, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Det har været noget nær optimalt. Vi ville gerne have taget en tredje medalje, men må glæde os over, at rigtig mange af vores atleter kom i finalerne og satte personlige rekorder.

- Så det er absolut godkendt, og jeg synes også, det lover godt for fremtiden. Atleter som Christoffer Vienberg og Mohamed Hersi har kun været med et år og er virkelig på vej frem, siger landstræneren.

Efter lovende præstationer på 800 meter og 1500 meter var det favoritdistancen 5000 meter, der var på søndagsmenuen for Mohamed Hersi.

Og danskeren kom på sjettepladsen i tiden 15 minutter og 43,20 sekunder. Det var ny personlig rekord med næsten 50 sekunder.

- Det var fantastisk, selv om det var vanvittigt hårdt. Det er en stor glæde, og jeg føler mig meget stolt. Jeg har sat personlig rekord i alle mine løb til VM, og det er kæmpestort, siger Mohamed Hersi.

Søndag var kørestolsraceren Ebbe Blichfeldt i aktion som den sidste dansker, da han kørte karrierens første VM-finale på 5000 meter. Her blev det til en dansk niendeplads.

Næste store mål for det danske landshold i para-atletik er EM i august 2018 i Berlin.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen