Annonce
Atletik

Kenyaner gennemførte maraton i rekordtid

Det lykkedes dog ikke at løbe distancen på under to timer, hvilket var målet.

Eliud Kipchoge er i øjeblikket verdens førende maratonløber. Foto: AP Photo/Luca Bruno

Den kenyanske løber Eliud Kipchoge har lørdag morgen sat den hurtigste maratontid nogensinde ved racerbanen Monza i Italien.

Med en tid på 2 timer og 24 sekunder har kenyaneren skåret over to minutter fra den tidligere rekord, der lød på 2 timer, 2 minutter og 57 sekunder.

Der er dog ikke tale om en officiel verdensrekord, idet forskellige hjælpeforanstaltninger blev brugt ved arrangementet.

Ambitiøst forsøg: Maratonløbere vil bryde historisk barriere

Eliud Kipchoge løb de 42,195 km sammen med to af verdens førerende maratonløbere Lelisa Desisa fra Etiopien og Zersenay Tadese fra Eritrea.

11 hjælpeløbere skulle gøre de 42,195 kilometer så behagelige som muligt for bl.a. Eliud Klipchoge, der dog ikke lykkedes med at komme i mål på under to timer, som han havde håbet. Foto: AP Photo/Luca Bruno

Det stort anlagte løb har været planlagt siden 2014. Det er sportstøjsproduceten Nike, der har hyret de tre løbere til at forsøge at komme under den magiske to-timers grænse.

Nike har postet store summer i projektet og lavet forsøg med både indsnørring af arme og hælløse sko forud for arrangementet. I sidste ende blev det til nye og lettere sko, som ifølge Runner's World kunne spare atleterne for fire pct. energi.

32-årige Eliud Kipchoge vandt guld på maratondistancen ved OL i Rio sidste år, 27-årige Lelisa Desisa har vundet Boston Marathon to gange, og 35-årige Zersenay Tadese er nuværende verdensrekordholder på halvmaratondistancen med tiden 58:23, der blev sat i 2010.

Racerbanen i Monza blev udvalgt ud fra en række kriterier om temperatur, luftfugtighed og højde.

Under løbet blev de tre atleter desuden fulgt af 11 nøje udvalgte løbere fra Kenya og Etiopien, som havde til opgave bl.a. at skærme for vinden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her