Atletik

OL-atleter leger med nye discipliner

Flere danske atletikudøvere benytter i år muligheden for at lege med disciplinerne. Det er en god idé og kan udvikle dem, lyder det fra Dansk Atletik Forbund.

Hækkeløberen Sara Slott vandt i sommers OL-sølv i 400 meter hækkeløb. Foto: Gregers Tycho

De danske atletikudøvere, der var med til at gøre OL i Rio sidste sommer til noget helt særligt, er i fuld gang med 2017-sæsonen.

Året er traditionen tro indledt med en række indendørs atletikstævner, som kulminerer med indendørs-EM i marts.

De danske OL-atleter stiller op i nogle andre discipliner, end de er vant til. Nogle af dem har selv valgt at eksperimentere. For andre er det en nødvendighed.

Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, mener, det er et velvalgt tidspunkt for atleterne at prøve sig af.

- For nogle af dem findes deres disciplin ikke indendørs. 400 meter hæk findes ikke indendørs. Så hvis man skal konkurrere indendørs, så bliver det noget andet, siger Jakob Larsen.

Sara Slott leverede en af dansk idræts største præstationer ved sommerlegene i Brasilien ved at vinde OL-sølv i 400 meter hæk. I samme disciplin nåede Stina Troest frem til semifinalen.

Sara Slott dyster nu i 400 meter uden hæk, mens Stina Troest prøver sig af på 800 meter.

Sportschef i forbundet Piotr Haczek ser frem til at følge Sara Slott på 400 meter ved EM.

- Vi kan forvente nogle gode resultater og måske en dansk rekord på 400 meter, som hun også selv slog sidste år. Sara har før vist, hun kan løbe hurtigt indendørs, siger Piotr Haczek.

Anna Emilie Møller kappede næsten ni sekunder af den danske rekord på 3000 meter forhindringsløb ved OL i august. Hun skal også prøve noget andet.

- Vi har VM i cross i marts. Vi forventer, Anna Emilie bliver en del af det, siger sportschefen.

Både han og Jakob Larsen vurderer, at Anna Emilie Møller kan dyste i en OL-finale i Tokyo i 2020.

- Potentialet er der ingen, der kan være i tvivl om. Anna Emilie har sat europæisk U20-rekord. Det lange arbejde ligger foran hende.

- Hun skal have fred og ro og give sig god tid til at bygge på. Hun kan nå i finaler om fire år. Men vi skal ikke forvente, Anna revolutionerer verden i morgen.

- Hun kan udvikle sig på de forskellige distancer. Cross er specielt, fordi du konstant bliver forstyrret, forklarer direktøren.

Andreas Bube nåede OL-semifinalen i 800 meter og prøver sig nu af på 1500 meter.

- Det er fint, Bube går op i distance. En kombination af 800 og 1500 meter er på ingen måde sjælden, så det giver god mening.

- Jeg ville studse mere over det, hvis Bube sagde, at han ville løbe 60 meter, siger atletikbossen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Test: Din robotven gør, hvad der bliver sagt
Du kan få Ubtech Alpha Pro til at agere præcis, som du ønsker, ved at programmere den menneskelige robot med din computer eller smartphone. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her