»For et par uger siden kunne hun nærmest ikke løbe hæk«

Sara Slotts oprindelige plan om at toppe ved både EM og OL er droppet. Nu skal EM i 400 m hæk bruges som testløb før Rio. Flere andre danske atletikudøvere får også mulighed for at bruge EM i Holland til finpudsning før OL.

Artiklens øverste billede
Sara Slott skal bruge EM i 400 m hæk som testløb før OL i august. Foto: AP

Først måtte den aarhusianske atletikstjerne Sara Slott melde afbud til Diamond League-stævnet i Qatar i starten af maj måned, da hun var plaget af en virus. Senere samme måned blev hun igen forhindret i at deltage ved et Diamond League-stævne i Marokko. Denne gang var en skade i baglåret årsagen.

»Mit ene bækkenled sætter sig fast i en uhensigtsmæssig position og derved trykker på en nerve ned igennem benet, og det giver smerter i baglåret,« skrev hun selv på sin blog.

Den rekordsættende atlet melder sig nu klar til konkurrence igen, når hun lørdag skal løbe semifinale til EM i 400m hæk i Holland, men »hun er kun 95-98 pct. klar,« fortæller hendes træner Mikkel Larsen, om hvor langt de er i processen med at få hende tilbage på højeste niveau efter sygdom og skade.

Hun er på et så højt niveau, at selv når hun kun kan give sig 98 pct., løber hun stadig med om medaljer.

Mikkel Larsen, Sara Slotts træner

»Der er stadig noget irritation i baglåret. Der er dage, hvor det ikke er så sjovt at løbe og svært at holde fokus. Men der er også dage, hvor det er godt, og intet burde forhindre, at hun kan lave et godt resultat,« siger Mikkel Larsen.

Han fortæller videre, at de har taget et par rolige dage op til EM og sørget for en masse behandling, så hun undgår en af de dårlige dage.

Oprindeligt var planen for Sara Slotts sæson, at hun skulle i topform af to omgange – til EM og til OL – men det har været problematisk efter et forår med afbud til flere testløb.

»Vi skal bruge EM til at komme op og konkurrere på højeste niveau igen og teste, hvad Sara kan. Der bliver ikke sparet på nogen områder, den får alt, hvad den kan trække her ved EM. Men man skal ikke forvente, at det bliver årets toppræstation, der kommer nu her, så langt er vi ikke nået i processen,« forklarer træneren.

Et løb i processen

Derfor er EM nu blevet et løb i processen frem mod den helt store sportsbegivenhed, OL, om en lille måned.

»Rent træningsmæssigt har vi ikke kunnet lave det, som gør, at hun kan komme i topform. Nu har vi lige skruet op for et par ting de seneste uger inden de vigtigste mesterskaber, men vi har simpelthen ikke haft mulighed for det før – for et par uger siden kunne hun nærmest ikke løbe hæk,« fortæller Sara Slotts træner.

Da de olympiske lege starter inden længe, fra den 5.-21. august, kan lørdagens EM-semifinale, forhåbentlig i forlængelse af en finale søndag, give os et vink om, hvad vi kan forvente af Sara Slotts form, når hun skal løbe i Brasilien.

»Lørdagens løb burde ikke være noget problem, og så må vi se med søndag. På nuværende tidspunkt har hun ikke trænet helt så meget og er ikke vant til at give den maksimalt pres to dage i træk, så det bliver interessant at se, hvordan hun har det søndag, når hun forhåbentlig skal være med i en finale,« siger han.

Håbet er, at Sara Slott kan deltage ved EM og »konkurrere uden problemer – nævneværdige i hvert fald«, siger hendes træner, og så håber de på, at hun konkurrence- og formmæssigt er helt fit igen til de olympiske lege.

Til trods for at målet for EM ikke er en toppræstation, er hendes træner ikke bekymret.

»Hun er på et så højt niveau, at selv når hun kun kan give sig 98 pct., løber hun stadig med om medaljer.«

Øvrige danske atleter

Foruden Sara Slotts deltagelse ved EM repræsenterer en gruppe på 11 øvrige atleter Danmark på Amsterdams olympiske stadion.

Blandt dem er Stina Troest og Andreas Bube, som også skal i aktion i Rio. Derfor er EM i Amsterdam også deres mulighed for finpudsning, inden de skal vise deres absolutte potentiale, når det går løs i august. Stina Troest er klar til semifinalen lørdag, efter hun fredag løb sit års bedste på 56.32 i det indledende heat, hvor hun også blev nummer et. Andreas Bube stiller op i 800 m, og fredag løb han sig videre til semifinalen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.