*

Atletik

Sara Slott: Jeg har slet ikke toppet endnu

Sara Slott satte i weekenden dansk rekord på 400 meter-distancen. Men fokus er på OL til sommer.

Sara Slott Petersen har blandt andet brugt vinteren på en del styrketræning. Foto: Mathias Svold

Med under et halvt år til OL viste dansk atletiks største navn, hækkeløber Sara Slott Petersen, en lovende formkurve i weekenden. Ved et IAAF-stævne i Karlsruhe satte hun dansk rekord på 400 meter-distancen i tiden 52,80 sek. Dermed slog hun den tidligere rekord med 0,03 sek.

Stævnet er et led i forberedelserne til sommerens to store mål EM og OL, og Sara Slott Petersen er godt tilfreds med resultatet og forberedelserne generelt.

Blå bog

Sara Slott

  • Født 9. april 1987 i Nykøbing Falster.
  • Hendes primære distance er 400 meter hæk.
  • Ved OL i London i 2012 blev det til en semifinale
  • Ved VM i Beijing 2015 blev det til en fjerdeplads.
  • Siden 2006 har hun trænet med Mikkel Larsen, som er landstræner i sprint og hækkeløb.

»Jeg vidste godt, at jeg er i rigtig god form for tiden. Så jeg vidste også godt, at hvis det hele gik godt, så kunne jeg sætte rekord. Jeg er i markant bedre form, end jeg var på samme tid sidste år,« fortæller hun.

Tiden rakte til en sejr i første heat for den 28-årige aarhusianer, og det var kun amerikaneren Natasha Hastings fra andet heat, der var hurtigere end danskeren. Hun løb i tiden 52,60 sek.

Men ifølge Sara Slott Petersens træner, Mikkel Larsen, har det danske OL-håb langt fra toppet endnu.

»Vi har ikke gjort noget for, at hun skulle formtoppe endnu, og vi havde ikke arbejdet med hendes taktik forud for stævnet i Karlsruhe. Hun løber på omkring 98 pct. lige nu, og derfor er det slet ikke meningen, at hun skal toppe endnu,« fortæller Mikkel Larsen.

Derfor kan vi også forvente os endnu bedre resultater, lover Sara Slott Petersen.

»Der ville helt sikkert være mere at komme med, hvis jeg løb på 100 pct. Men det er så hårdt for kroppen, så jeg ikke rigtig kan holde til at formtoppe for mange gange, og det skal jeg gøre flere gange i løbet af sommeren. Derfor har jeg slet ikke toppet endnu,« fortæller atleten.

En styrke at blive mor

I 2013 blev Sara Slott Petersen mor, og selvom det normalt ikke er kendetegnet med større præstationer for eliteudøvere, kan det måske alligevel være tilfældet for hende.

»Jeg føler, at formkurven bare er steget siden, at jeg blev mor, og resultatet i weekenden ligger i tråd med dette. Efter at jeg er kommet tilbage, så har jeg kunne træne meget bedre. Vi har fået struktureret min træning lidt anderledes, så jeg også bedre kan holde til det. Derfor er jeg meget fortrøstningsfuld frem mod mit helt store mål, som er OL,« siger hun.

Minimale bump

Sara Slott Petersen og træner Mikkel Larsen lagde træningsplanen frem mod de olympiske lege allerede i august sidste år, som gerne skal kulminere til sommer.

»Når man starter så lang tid før, så er det vigtigt at have nogle test på vejen. Det er det, vi bruger indendørssæsonen til,« fortæller Mikkel Larsen, som også oplever, at træningen går lovende.

»I sådan et træningsforløb kommer der næsten altid nogle bump på vejen. Men de har været minimale denne gang. Så der er ikke noget, som taler imod, at det ikke skulle fortsætte,« fortæller han.

Til sommer er Sara Slott Petersens mål en finaleplads ved OL Rio i Brasilien.

»Hvis jeg kommer i finalen, kan alt ske,« fortæller hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her