Halvmaraton-succes skal gentages - igen og igen

Dansk Atletik Forbund vil have et nyt, internationalt løb til København.

Artiklens øverste billede
Geoffrey Kipsang Kamworor vandt VM i halvmaraton i København i 2014.

Den store succes med omkring 30.000 løbere i weekendens halvmaraton skal følges op. Danske Atletik Forbund, DAF, vil søge om at få VM i halvmaraton igen i 2018, og allerede fra 2015 vil DAF have et tilbagevendende internationalt løb.

Det nye løb er fortsat i en helt spæd udviklingsfase, men DAF er i fuldt sving med at bygge videre på weekendens megasucces, hvor stor ros er væltet ind fra bl.a. motionsløbere, eliteløbere, frivillige og den øverste IAAF-ledelse.

”Vi fik i lørdags bekræftet, at vi i Danmark kan levere en løbeevent, som kan måles med de største i verden; både på deltagerantal og oplevelsen. New York City Marathons direktør, Marty Wittenberg deltog selv i VM-løbet og gav efterfølgende os skudsmålet, 'en løbeoplevelse på højde på med New York City Marathon eller London Marathon'. Netop disse to løb er ikoniske og tiltrækker hvert år tusinder af turister til byerne. Lørdag fik vi vist, at København kan levere en løbeoplevelse i verdensklasse. Det vil vi gerne bygge videre på," udtaler DAF-direktør, Jakob Larsen, i en pressemeddelelse.

Masser af goodwill

Målet er et Gold Label-løb, der lever op til det internationale atletikforbunds kvalitetskrav som bl.a. New York City Marathon, Paris Marathon og London Marathon, og ruten vil gå gennem København og Frederiksberg.

”Kombinationen af eliteløb og løbefest er helt sikkert en vinder. Det er stærkt, at VM 2014 kan resultere i en årlig tilbagevendende halvmaraton i verdensklasse for både motionister og eliteløbere. Og der er ingen tvivl om, at vi skal smede, mens jernet er varmt. Der er lige nu masser af goodwill internationalt, masser af erfaring og ikke mindst danskernes solide opbakning. VM i halvmaraton om nogle år kunne være rigtigt stort," siger Lars Lundov, som er direktør i Sport Event Denmark.

Geoffrey Kipsang Kamworor vandt VM i halvmaraton i København i 2014.

Sport Event Danmark har været med at til at trække VM i halvmaraton til Danmark.

I Københavns Kommune glæder man sig allerede nu til igen at være vært for en international løbeevent:

”Weekendens VM i halvmaraton var en kæmpe succes for løbere og tilskuere. Det er begivenheder som denne, der er med til at gøre København til en af de førende sportsbyer i verden. Et tilbagevendende, internationalt løb vil være en gave til København, og jeg støtter jeg naturligvis op om Dansk Atletik Forbunds gode initiativ,” lyder kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesens (DF), kommentar til Atletikforbundets projekt om et nyt, stort internationalt løb.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen