Annonce
Atletik

Dansk guldvinder lånte protese til konkurrent under EM-finale: »Vi er en lille familie«

Daniel Wagner stod klar til at hjælpe under tirsdagens EM-finale i længdespring, da britiske Luke Sinnott pludselig mistede sin protese.

Danske Daniel Wagner har også gjort sig bemærket i 100 meter-løbet. Foto: Kay Nietfeld/Dpa/AP

Under tirsdagens EM-finale i længdespring løb den britiske para-atlet Luke Pinnott ind i alvorlige problemer. Pludseligt delaminerede hans protese, hvilket kan oversættes til, at kulfibrene ind i hans kulfiberfod splintrede og gjorde den helt ubrugelig.

Men heldigvis for ham havde den danske para-stjerne Daniel Wagner taget en reservefod med i sin sportstaske og ville gladeligt låne den ud til den britiske konkurrent.

»Vi er en lille familie, og det gælder om at støtte op om hinanden. Man kan også sige, han var langt fra mig, men for mig betyder det også noget, han får en god konkurrence ud af det og kommer hjem med en god følelse. I stedet for, at han går og ærgrer sig og må vente to år endnu,« uddyber Daniel Wagner til TV2.

Dansk længdespringer vandt EM med mesterskabsrekord

Efter finalen forklarede Daniel Wagner, at det rent faktisk var lidt af et tilfælde, at reservefodens højde passede konkurrenten. Den havde kun en lidt blødere støbning, end den han var vant til, men var alligevel god nok til, at briten kunne gennemføre konkurrencen.

Trods den hjælpende fod måtte Luke Sinnott dog se sig slået af den danske para-stjerne, der med et spring på 6,72 meter, kun fem cm. fra verdensrekorden kunne hænge en EM-guldmedalje om halsen.

Luke Sinnott sprang sig til en samlet fjerdeplads, men satte alligevel stor pris på danskerens hjælp.

»Vi er konkurrenter, men også venner, så vi kan ikke lide at se hinanden fejle, hvis vi kan undgå det. Vi vil alle sammen gerne give publikum en god oplevelse, og fejl på udstyret er desværre en risiko i vores branche,« forklarede Luke Sinnott til TV 2.

Luke Sinnott mistede begge sine ben, da han i 2010 var udsendt til Afghanistan. Den danske EM-guldvinder Daniel Wagner mangler det højre ben, som han mistede efter gymnastikopvisning i 2008.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her