Annonce
Atletik

Kenyansk løbestjerne opgiver at rense sit navn

Løberen Asbel Kiprop fastholder sin uskyld, men vil ikke forsvare sig i sag om positiv dopingprøve.

Den kenyanske løber Asbel Kiprop kommer ikke til at forsvare sig juridisk i den dopingsag, der kan koste ham fire års karantæne.

Det sagde Kiprop torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kiprop afleverede i november en positiv dopingprøve, da han blev testet uden for konkurrence 27. november sidste år. Prøven viste, at han Kiprop havde epo i kroppen, da han blev testet uden for konkurrence 27. november sidste år.

Uskylden fastholder han fortsat, men han ser ingen grund til at fortsætte kampen uden opbakning.

- Der er ikke nogen pointe i at kæmpe for at rense mit navn uden opbakning fra mine trænere, mit forbund og regeringen, siger Kiprop.

- Jeg er helt og aldeles uskyldig. Det er uretfærdigt, siger den kenyanske løber.

Den 28-årige løber siger, at han ikke har råd til at betale de omkostninger, der følger, hvis han bliver ved med at kæmpe for sin uskyld.

- Jeg har altid arbejdet hårdt for at få det bedste frem i mig og sporten. Det eneste, jeg kan gøre, er ikke at indrømme doping, men at lade mig tabe til anklagerne, siger han.

28-årige Asbel Kiprop er et af de største navne i kenyansk sport. Han vandt OL-guld i 2008, efter at den oprindelige vinder blev diskvalificeret for brug af doping. Derudover har han vundet tre verdensmesterskaber i 2011, 2013 og 2015.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her