Løbeklubberne oplever medlemsboom

Atletikforbundet vil udnytte VM-opmærksomhed til at lokke flere medlemmer til.

Artiklens øverste billede
Løbeklubberne skal være bedre til at hverve nye medlemmer, for der er et stort uudnyttet potentiale, mener Dansk Atletik Forbund.

På lørdag går starten til det største danske løbearrangement nogensinde, når verdensmesterskaberne i halvmaraton bliver løbet i Københavns gader.

Flere end 30.000 løbere har tilmeldt sig, tv-stationer sender direkte og 100.000 tilskuere ventes at stå på lægterne for at bakke op.

Opmærksomheden omkring arrangementet har Dansk Atletik Forbund forsøgt at udnytte til at tiltrække flere medlemmer ved at oprette 19 såkaldte VM-løbeklubber. Det er lykkedes tilfredsstillende, forklarer Thomas Nolan Hansen, der er motionskonsulent i Dansk Atletik Forbund.

Mange nye medlemmer

Han vurderer, at der er kommet 2.000 nye medlemmer til løbeklubberne rundt omkring i landet.

De 19 VM-løbeklubber har i de seneste måneder tilbudt medlemmerne løbeprogrammer, vejledning til træning og kost.

"Vi er selvfølgelig glade for, at VM har tiltrukket nye medlemmer, men nu gælder det om at rette fokus på, hvordan vi kan fastholde dem og samtidig sikre endnu et medlemsboom efter VM," siger Thomas Nolan Hansen.

Han henviser til, at atletikforbundet har 25.000 motionsløbere, og at en undersøgelse har vist, at 1,4 millioner danskere over 16 år løber jævnligt. Det viser, at der er et stort uudnyttet potentiale til at tiltrække flere medlemmer, mener han.

Mere spændende tilbud

Derfor har atletikforbundet søsat nogle initiativer, som skal gøre klubberne bedre til at gøre opmærksom på sig selv.

”Vi skal sørge for, at klubberne har nogle tilbud, som er mere spændende end de ting, som man selv kan gøre. Et af dem er konceptet Go Run, hvor løberne bliver introduceret til anderledes løbeformer,” siger Thomas Nolan Hansen.

Der er mange, som løber selv eller med et par venner. Hvad er det, som løbeklubberne kan tilbyde?

”Man kan få rigtig gode råd om at begynde at løbe. Der er erfarne løbere og trænere i en klub, som man kan rådføre sig med. Langt de fleste klubber har rejser til løb i udlandet. Samtidig er der mange klubber, som har rabatordninger i den lokale sportsklub. Endelig er der andre løbere, som man kan løbe sammen med og dermed udvikle sig med. Det er nemmere at finde nogen, der har samme mål som en selv i klubberne, og som kan motivere medlemmerne til at levere et bedre resultat og komme i gang. Hvis man er alene, trækker sofaen mere, end hvis der står 20 løbere og venter på dig,” siger Thomas Nolan Hansen.

Klubberne skal være bedre

Har I været gode nok til at udnytte danskernes løbelyst?

”Klubberne har ikke været særligt gode til at fortælle, hvad man får ud af at være en del af en løbeklub. De skal være bedre til at fortælle, hvad man får ud af at være medlem,” siger Thomas Nolan Hansen.

Han fortæller, at mange klubber markerer verdensmesterskaberne med fællesarrangementer for medlemmerne.

”Der er flere klubber, som kommer med flere end 100 løbere og supportere og gør noget ud af dagen. Når løberne fra Fredericia kommer hjem, er der kæmpe fest i klubhuset. Det viser, at løbeklubberne også kan være et sted, hvor man mødes efter træning og løb,” siger Thomas Nolan Hansen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen