500 agenter til OL

USA overvejer at sende op mod 1.000 "sikkerhedsvagter" med til OL i London næste år.

Artiklens øverste billede
Sikkerhedsvagter gennemsøger det olypmiske stadion i London i forbindelse med en øvelse. Foto: Stefan Rousseau/AP

Der er opstået spændinger mellem Storbritannien og USA, efter at det er kommet frem, at amerikanerne ikke stoler på, at sikkerhedsniveauet til OL i London 2012 lever op til den standard, der forventes.

Ifølge den britiske avis The Guardian forbereder amerikanerne simpelthen at sende 1.000 sikkerhedsvagter med atleterne og personalet. Heraf er 500 FBI-agenter. Årsagen er, at amerikanske atleter er det mest åbenbare mål for Al Qaida-terrornetværket.

Den oprindelige plan var, at OL skulle overvåges af 10.000 sikkerhedsvagter, men det estimat er alt for lille indrømmer den britiske organisationskomite "London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games", der nu estimerer, at der er brug for op mod 21.000 på de 32 OL-arenaer, der skal benyttes.

Visitationer

Det tal tilfredsstiller ikke amerikanerne. En af grundene er, at briterne har ophævet muligheden for "stop and search", som er en antiterror-paragraf, der giver sikkerhedsvagter lov til at visitere personer uden anden hjemmel, end at personerne opfører sig mistænkeligt.

Ifølge The Guardian er en af grundene til, at briterne tøver med at opnomere til 21.000 sikkerhedsvagter, at omkostningerne vil være enorme til uddannelse af disse.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen