Kontroversiel stjerne tæt på comeback

Michael Vick, der har indrømmet at have aflivet hunde, der ikke kæmpede godt nok, kan være på vej tilbage i NFL.

Artiklens øverste billede
Den kontroversielle Michael Vick kan være på vej tilbage i NFL. Foto: Steve Helber/AP

Verden ramlede sammen for den talentfulde quarterback, Michael Vick, da han indrømmede at have arrangeret hundeslagsmål i sin private bolig. Han blev suspenderet af NFL, og de amerikanske myndigheder sendte stjernen bag tremmer i 23 måneder.

Den dom er per dags dato overstået, og den tidligere Atlanta Falcons-spiller burde derfor være klar til at trække i en spilletrøje igen.

Der er blot det lille problem for Vick, som samtidig mistede store økonomiske summer ved dommen, at NFL endnu ikke har fundet ud af, om man vil have ham tilbage i ligaen.

Skal revurderes

Da hver en spiller skal godkendes af NFL, ligger Michael Vicks fremtid nu i hænderne på kommissær Roger Goodell.

Desværre er det svært at få mange ord ud af hverken NFL eller Vicks lejr.

”Som vi sagde i 2007, da han blev endegyldigt suspenderet, vil Michael Vicks status blive revurderet, når hans dom er afsonet,” siger NFL-talsmand Greg Aiello til AP.

Roger Goodell og Michael Vick ønsker ikke at kommentere på sagen, men i maj måned gjorde Goodell det klar, hvad Vick skal gøre for at komme tilbage i ligaen.

”Michael må vise over for både befolkningen og mig, at han har lært noget af denne her oplevelse. Fortryder han, hvad der er sket?” sagde Goodell.

”Føler han, at han kan blive et positivt forbillede i fremtiden? Det er de spørgsmål, som jeg gerne vil få opklaret, når jeg møder ham,” uddyber han.

Mange åbne døre

Skulle det lykkes for Vick at overtale Goodell til at give ham en chance til, så melder det næste spørgsmål sig hurtigt: Er der nogen, der tør satse på en spiller, som har et blakket ry efter hundeslagsmålene og samtidig ikke har kastet med en amerikansk fodbold i to år?

En undersøgelse AP lavede med NFL-klubberne i november afslørede, at halvdelen af klubberne ikke vil smække døren i hovedet på den mørke quarterback, hvis han pludselig står og banker på.

Det ville da også være mærkeligt andet. Vick, som blev 29 år i juni, var en dominerende skikkelse, da han var på toppen. Han blev valgt som den første i draften og har tre gange været valgt til Pro Bowl. Samtidig førte han Atlanta Falcons frem til kampen om NFC-titlen i 2005, og han blev den første NFL-quarterback til at løbe for mere end 1.000 yards på en sæson.

Michael Vicks agent, Joel Segal, ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt der allerede har været henvendelser til quarterbacken, men det forventes, at der vil komme en hurtig afklaring i sagen, så Vick kan deltage i en træningslejr med et af de 32 NFL-hold, såfremt der skulle være interesse.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen