*

Amerikansk Fodbold

NFL-hold kan blive mødt af stort erstatningskrav fra vrede fans

Flytteomkostningerne kan blive meget dyrere end ventet for St. Louis Rams.

Nedpakningen af St. Louis Rams' hjemmebane Edward Jones Dome begyndte så småt allerede torsdag ved at fjerne holdets mesterskabsbannere, der nu skal en tur til Los Angeles. Foto: Jeff Roberson/AP

Los Angeles

At beskrive tirsdag som en glædens dag for de sportsinteresserede i den amerikanske millionby Los Angeles vil være en mild underdrivelse.

Her blev det endeligt besluttet, at det amerikanske fodboldhold St. Louis Rams allerede fra 2016-sæsonen flytter til USA's næststørste by, og dermed afslutter en periode på små 20 år, hvor byen ikke har haft et hold i ligasystemet NFL.

»I dag vender NFL hjem. Los Angeles konsoliderer sig dermed som sportsverdens epicenter,« lød det med vanlig amerikansk beskedenhed i en pressemeddelelse fra Los Angeles' borgmester, Eric Garcetti, tirsdag.

Men hvor de knap nok har fået armene ned på den amerikanske vestkyst endnu, så er armenen i ganske mere korslagt positur i St. Louis, der altså nu mister sit NFL-hold efter denne sæson.

NFL godkender flytteplan for St. Louis Rams

Faktisk har nyheden om, at St. Louis Rams snart er fortid gjort en gruppe af holdets fans så vrede, at de nu har sagsøgt organisationen bag holdet for falsk markedsføring i perioden fra 2010 til tirsdagens endelige bekræftelse på flytningen.

»Søgsmålet er ikke sket, fordi rønnebærerne er sure. Det er kommet, fordi vi mener at have begrundede krav i henhold til loven,« sagde Steven Stolze, der er advokat for de skuffede fans, til den lokale avis St. Louis Post-Dispatch torsdag.

Sagsøgerne søger at få erstatning for de kampbilletter og det merchandise, som fansene har købt siden 2010. Gruppen af fans, der nu har sagsøgt St. Louis Rams, tæller lige nu fire, men ifølge St. Louis Post Dispatch er det sagsøgernes håb, at flere af de flere tusinde fans, som har købt billetter og merchandise de seneste fem år, vil slutte sig til gruppesøgsmålet mod deres tidligere hjerteklub.

Glæden var stor i gaderne omkring det nye stadion i Los Angeles-bydelen Inglewood, som fra 2019 får et spritnyt stadion, hvor LA Rams skal spille. Foto: Damian Dovarganes/AP

Årstallet 2010 er bestemt ikke tilfældigt udvalgt. Det var her holdets nuværende ejer, Stan Kroenke, blev eneejer af holdet.

»Jeg kommer til at gøre alt, hvad jeg kan for at lade Rams blive i St. Louis,« lød det dengang fra Kroenke i den lokale avis og fortsatte:

»Folk ved, at jeg er en ærlig fyr. Jeg kommer til at gøre mit bedste,« lød det fra Kroenke.

Det er udtalelser som disse, der ifølge de vrede fans har vildledt dem til at tro, at holdet ville blive i St. Louis.

Skulle man nu tro, at dette bare er endnu et eksempel på, hvordan penge kan lokke hæderkronede og lokaltforankrede sportsklubber i fordærv, så er det ikke helt sådan, det forholder sig i USA.

Tre NFL-hold vil flytte til Los Angeles

Her kan klubber på tværs af alle sportsgrene sagtens flytte rundt i landet, hvis vilkårene er bedre andre steder. Således har Rams blot ligget i St. Louis siden 1995, hvor holdet flyttede til fra... Los Angeles.

Fra 1946 til 1994 spillede Rams nemlig i Los Angeles og kunne fejre to mesterskaber i 1945 og 1951. Men faktisk går holdets historie helt tilbage til 1936, hvor det blev grundtlagt i Cleveland i staten Ohio omkring 3.800 kilometer øst for Los Angeles.

Den helt store sportslige succes kom dog i moderne tid først, efter at holdet flyttede til St. Louis. Under ledelse af en af de bedste quarterbacks i ligaen på denne tid, Kurt Warner, vandt Rams det prestigefyldte Super Bowl-mesterskab i 1999, ligesom holdet var i finalen igen i 2001, hvor holdet dog tabte til New England Patriots.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her