Anden sport

Dansk esport-hold har vundet VM i CounterStrike

Det danske esport-hold Astralis vandt verdensmesterskaberne i CounterStrike. Rekordmange seere fulgte kampen, hvor præmiesummen var på 3,5 mio. kr.

Efter en tempofyldt og top-spændende finalekamp er det nu en kendsgerning: Astralis, det danske CounterStrike-hold, har lige vundet finalen i ELEAGUE Major – en turnering, der svarer til verdensmesterskabet i CounterStrike og kan sammenlignes med en Grand Slam i tennis.

Finalen blev spillet i dag kl. 16.30 til 20.30 dansk tid foran 5000 tilskuere i Fox Theatre i Atlanta, USA. Det estimeres, at 30 mio. seere har fulgt med i ELEAGUE Major-kampene fra hele verden, bl.a. via streaming-tjenesten Twitch, hvor rekordmange seere fulgte med i finalen: næsten 2 millioner.

I finalen spillede Astralis mod Virtus Pro fra Polen, et af de mest erfarne CounterStrike-hold i verden og, frem til finalen, det eneste ubesejrede hold i ELEAGUE-turneringen. Virtus Pro slog f.eks. det andet deltagende danske hold, North/FCK, ud i kvartfinalen.

I CounterStrike-turneringer spiller to hold på fem mand mod hinanden på (op til) tre forskellige baner. På hver bane spiller holdene 30 tempofyldte kampe på hver 2 minutter. Bedst ud af tre baner vinder.

Virtus Pro vandt på den første bane med scoren 16-12, og herefter fulgte en nervepirrende runde to, som Astralis vandt 16-14. Set med danske øjne startede kampene på tredje og sidste bane lige lovligt spændende med 7 tabte runder, før Astralis fik gnavet sig tilbage ind i spillet – og sidste halvdel af kampen blev et comeback så tempofyldt som en actionfilm, hvor man har hængt på klippevæggen med det yderste af fingerspidserne, men så alligevel får kæmpet sig tilbage og besejret alt og alle. 16-14 til Astralis – og så var der ellers konfetti-eksplosioner og glædesrus ud over det hele.

“Jeg er totalt målløs. Det er den mest vanvittige ting jeg har prøvet i hele mit liv”, siger Peter ’ Dupreeh’ Rasmussen fra scenen lige efter sejren. ”We finally made it”.

Ordet ”finally” siger han, fordi Astralis har været med i 10 Major-turneringer i løbet af de sidste tre år – men hver gang er blevet slået ud i kvart- eller semifinalerne.

Hvad var det, der skete, da det hele vendte i anden halvdel af sidste runde? Vi fik fat i holdets stjernespiller Dev1ce aka Nicolai Reedtz direkte på telefonen fra Atlanta. Dev1ce er blevet rangeret som den tredjebedste CounterStrike-spiller i verden i både 2015 og 2016.

”Det så sort ud på et tidspunkt, men vi blev ved med at sige ”en runde af gangen”, og da vi kom til 14-12, havde vi fået kontrol over pengesystemet og havde vores modstandere, hvor vi ville have dem. Lukas står for taktikken, og han formår simpelthen bare at udspille dem taktikmæssigt”, siger Dev1ce, og fortsætter:

”CounterStrike er lidt som skak. Der er så mange muligheder i hver kamp, og der skal tages en masse beslutninger i begyndelsen af hver runde. Hvis man kan gøre noget, modstanderen ikke forventer i de vigtige momenter, udspiller man dem”, siger han.

”Personligt følte jeg meget pres i dag, måske fordi jeg var i en situation, som jeg ikke havde været i før. Der sidder flere millioner mennesker og ser med, og 5000 inde i salen. Men i slutningen af kampen var det, som om vi havde vænnet os til det og bare kunne spille vores spil”, siger han.

Den samlede præmiesum i ELEAGUE Major-turneringen er på 7 millioner kroner, hvoraf 3,5 millioner går til vinderholdet.

Astralis er det første danske hold, der er nået frem til en finale i en ELEAGUE Major-turnering.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Test: Din robotven gør, hvad der bliver sagt
Du kan få Ubtech Alpha Pro til at agere præcis, som du ønsker, ved at programmere den menneskelige robot med din computer eller smartphone. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her