*

Anden sport

Aarhusiansk superman er verdens bedste

Efter sejr i spansk konkurrence ligger aarhusianske Søren Bystrup Jacobsen nummer et på verdenranglisten i duatlon.

Søren Bystrup Jacobsen ses her i aktion ved en tidligere konkurrence. Foto: www.powerman.at

Nogle er gode til at løbe.

Andre er gode til at cykle.

Netop nu er Søren Bystrup Jacobsen den bedste i verden til at mestre kombinationen af de to sportsgrene.

I duatlon, hvor atleterne løber, cykler og løber, satte den 32-årige aarhusianer sig lørdag på tronen som den bedste i verden, da han tydeligt udmattet passerede målstregen først af alle i løbet Powerman Spain efter to gange 10 km løb og 60 km cykling.

Sensation da dansker slog "kongen af duatlon"

Med sejren slog Søren Bystrup Jacobsen for alvor fast, at han hører til på den øverste hylde i international duatlon, der kan beskrives som en lillebror til disciplinen triatlon, hvor deltagerne bliver testet i svømning, cykling og løb.

I weekenden besejrede Søren Bystrup Jacobsen nemlig den samlede verdenselite, herunder den fransk forsvarende dobbelte verdensmester Gael Le Bellec, og dermed gjorde sig end fortjent til at kravle op på verdensranglistens førsteplads.

”Jeg er glad og stolt over en sejr og over et så stærk felt så tidligt på sæsonen. Det tegner godt for de kommende konkurrencer. Mit mål er at vinde VM. Jeg har tænkt mig at satse markant meget på sporten de næste to-tre år”.

I indledningen af konkurrencen i Spanien lagde han ellers forsigtigt ud.

På første løbetur placerede Søren Bystrup Jacobsen sig stabilt i anden løbegruppe sammen med forhåndsfavoritten Gael Le Bellec. Efter 10 km relativt kontrolleret løb kom danskeren hurtigt ind i en ny rytme på cyklen, så han hurtigt fik kæmpet sig op som nummer to efter Kenneth Vandendrisse.

Ved andet skifte tilbage til løbeskoene havde Søren Bystrup Jacobsen overhalet den tidligere verdensmester og havde et forspring på cirka et minut, som han formåede at forsvare helt frem til målstregen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her