Mark O. Madsen er stadig i kulden

<p>Status quo i striden mellem brydeforbundet og Mark O. Madsen, som fortsat er sat af landsholdet.</p>

Artiklens øverste billede
Både Danmarks Brydeforbund og Mark O. Madsen håber, at bryderen deltager ved VM. Foto: Lars Krabbe

Mandag eftermiddag stod Mark O. Madsen på banegården og ventede på sin ny træner - direkte importeret fra Polen. På bryderens eget initiativ.Ryszard Swierad skal føre falstringen til guld ved VM i Herning til september. Hvis han altså får lov. For det er stadig uvist, om Mark O. Madsen overhovedet deltager ved verdensmesterskaberne i Danmark.»Det er status quo. Der er ikke sket det store i den sag,« fortæller bryderen.Han ønsker ikke at rode rundt i, hvad der er sagt og sket i forløbet. Faktum er, at Mark O. Madsen endnu ikke har fået en aftale med Danmarks brydeforbund. Han er ikke en del af landsholdet, fordi parterne fortsat er uenige om betingelserne for samarbejdet.»Nu går jeg i gang med min egen træning, og de nødvendige forberedelser op til VM. Jeg håber, at jeg kan få lov at kvalificere mig på lige fod med andre danskere. Jeg håber virkelig, at der kommer en løsning.«

Håb om forsoning

Han mener, at planlægningen af træningsforløbet allerede er presset, og det bekymrer ham.»Det er vigtigt at huske på, at østeuropæerne bare går i gang. Der er ikke noget, der holder dem tilbage, og de træner allerede fokuseret frem mod VM. Januar er den måned, hvor tingene begynder at tage fart. Skal jeg noget, skal jeg i gang med det samme,« siger Mark O. Madsen.Han har bedt om et møde med forbundet. Det er ikke faldet på plads endnu.Næstformand i forbundet, Steen Christensen, håber, at Mark O. Madsen deltager ved VM. Men han understreger, at der også må være minimumskrav, som bryderen skal leve op til.»Selvfølgeligt skal vi have ham til at bryde. Det vil være en katastrofe, hvis det ikke sker. Jeg tror helt sikkert på det. Men vi skal finde en nogenlunde rimelig fællesnævner,« siger Steen Christensen.

Naturlige stridigheder

Han læser stridighederne mellem bryderen og forbundet som naturlige.»Vi er et lille forbund, og det vil være synd og skam, hvis han ikke kommer til at bryde. Jeg ser det som i alle andre overenskomstforhandlinger. Der skal bokses lidt frem og tilbage.«To forhold skal falde på plads. Dels skal Mark O. Madsen acceptere at deltage i et antal landsholdssamlinger i løbet af året. Dels ønsker forbundet, at Mark O. Madsens træner ikke er betalt af bryderen selv.»Vi er ikke interesseret i, at Mark selv køber en træner. Vi så gerne, at klubben stod bag en ordentlig aftale. Det er ikke vores ansvar, men jeg synes, at vi har en moralsk forpligtelse,« siger Steen Christensen.Stridighederne mellem forbundet og bryderen har været så voldsomme, at Danmarks Idræts-Forbund har bidraget med en seniorrådgiver, som har mæglet mellem parterne.»Der ikke nogen, der har fået mundkurv på. Det er heller ikke behov for det. Alle udtalelser tåler at blive hørt, men åben debat er ikke altid befordrende for den slags forhandlinger,« siger Steen Christensen.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen