Ny Astralis-spiller er spændt på mødet med danske fans

Det nye Astralis skal for første gang spille foran danske fans fredag aften i Royal Arena til Blast Premier.

Tiden skal skrues helt tilbage til slutningen af 2019 for at finde sidste gang, Astralis spillede foran danske fans.

Men fredag aften er der gensyn i Royal Arena i København, når det danske Counter-Strike-hold er tvunget til sejr for at gå videre i Blast Premier Fall Final, hvor der er lidt under tre millioner kroner på spil.

For tre ud af fem Astralis-spillere er der dog tale om det første møde med danske fans i Astralis-trøjer efter en større udskiftning på det sejrsvante hold.

- Vi er alle sammen vildt spændte på at spille foran fansene, siger Kristian ”k0nfig” Wienecke.

- Lukas (”gla1ve” Rossander, red.) og Andreas (”Xyp9x” Højsleth, red.) og dem omkring os har prøvet det før, for de tager det rimeligt roligt, men man kan altså godt mærke, folk har glædet sig til at spille for fulde huse på hjemmebane. Vi har talt en del om, hvad vi skal forvente, og jeg håber bare, vi kan bruge stemningen som et ekstra boost.

Astralis består nu af Benjamin ”blameF” Bremer og ”k0nfig”, der kom til i starten af november, Philip ”Lucky” Ewald, der blev hentet i august, samt ”gla1ve” og ”Xyp9x”.

De to sidstnævnte har været en del af Astralis i over fem år og været en del af den succesfulde konstellation, der gjorde Astralis til det mest vindende Counter-Strike-hold.

Kristian ”k0nfig” Wienecke fortæller, at det ikke er meningen, at den nye konstellation skal toppe nu.

- Vi er jo et nyt hold, der kun har trænet sammen 11 dage før turneringen, så vi prøver nogle ting af. Det er tydeligt, det har overrasket vores omverden, at vi skifter roller og arbejder med en ny måde at spille.

- Det har givet helt vildt mange kommentarer, og så mærker man virkelig, hvor store Astralis er. Alt, vi gør, får opmærksomhed, og vi nye skal nok vænne os til, at vi bliver spurgt om alting, siger han.

Astralis åbnede turneringen med en sejr, inden det torsdag blev til et nederlag til franske Vitality. Derfor skal danskerne nu vinde tre kampe for at komme i finalen. Et nederlag er et farvel til turneringen.

Det første bump venter fredag klokken 19.30. Her skal Astralis møde vinderen af mødet mellem Faze Clan og Big, der spiller tidligere fredag.

Anden bump kan meget vel blive de danske rivaler fra Heroic. Vinder Astralis fredag, og vinder Heroic sin kamp lørdag, mødes de to danske flagskibe lørdag aften.

Heroic har ligesom Astralis vundet sin første kamp, men tabt den anden, og er derfor ligeledes tvunget til tre sejre for at gå i finalen søndag.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen