Sport

Nu er det officielt: OL kommer til Paris i 2024

Paris er formelt blevet udpeget som værtsby for De Olympiske Lege i 2024.

PARIS

Spændingen var næsten ikke-eksisterende.

Det var mest af alt en formalitet.

Men de franske følelser sad alligevel helt uden på tøjet, da Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der disse dage er samlet til kongres i den peruvianske hovedstad, Lima, tirsdag aften gav sin længe ventede og officielle blåstempling af Paris som OL-by i 2024.

Den eneste tilbageværende konkurrent til opgaven, den amerikanske storby Los Angeles, indgik for en måned siden en aftale med IOC om at arrangere legene i 2028.

Lige siden har franskmændene derfor vidst, at OL 2024 var deres, men har altså måttet vente på den officielle tildeling, før jubelscenerne for alvor kunne få frit løb.

Paris har i mange år kæmpet for at få den prestigefulde sportsbegivenhed tilbage til byen.

Tilfredshed i DIF med OL-værter: To bæredygtige valg

Senest var franskmændene med i kapløbet om at arrangere legene i 2010, men al deres forberedelse faldt til jorden, da London i stedet for - til franskmændenes store overraskelse – løb med æren.

100 års-mærkedag

Når den olympiske flamme tændes i byernes by i 2024, vil det være præcis 100 år siden, at sommer-OL løb af stablen samme sted.

I alt har Paris været værtsby to gange tidligere, i 1900 og 1924.

Frankrig har også tre gange tidligere arrangeret vinter-OL i henholdsvis 1924 (Chamonix), 1968 (Grenoble) og 1992 (Albertville).

De Olympiske Lege har en helt speciel plads i den franske historie. Det var nemlig en franskmand, Pierre de Coubertin, som fik ideen til de moderne olympiske lege i 1894.

To år senere, i 1896, blev de første lege afholdt i den græske hovedstad, Athen.

Den sydfranske by Marseille bliver ligeledes en del af OL-festlighederne. Den skal nemlig huse alle sejlsportskonkurrencerne samt en del af fodboldkampene.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her