Sport

Kasper Hjulmand: Synes du, vi er gode nu? Bare vent

FC Nordsjælland indtager en aktuel førsteplads i Superligaen, men ifølge klubbens cheftræner, så er det bedste stadig i vente.

Kasper Hjulmand ser positivt på fremtiden i FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling

Fremtiden er lys og ung i FC Nordsjælland.

Ifølge klubbens cheftræner, Kasper Hjulmand, så er den gode start på Superliga-sæsonen dog ikke et resultat af et mandskab og en klub, der topper i niveau.

På trods af fem sejre og en uafgjort i seks kampe er det i følge Hjulmand først sandsynligt, at holdets præstationer topper om nogle år.

»Det er ikke sådan, at vi ikke går efter at vinde hver kamp, for vi går efter at vinde noget så hurtigt som muligt, men der går et stykke tid, før vi skal toppe. Når jeg kigger ned i akademiet, så ser jeg endnu bedre spillere, end dem vi har her,« siger Hjulmand.

Hjulmand om FCN's unge midtbanedynamo: »Han er jo vanvittig god«

Gennemsnitsalderen blandt Kasper Hjulmands 11-udvalgte i mandagens sejr over FC Helsingør lød på 21 år og 65 dage.

Ældste mand var Superliga-topscoreren Ernest Asante på 28 år, han var seks år ældre end den næstældste i FCN's startopstilling.

Man skal dog kigge mod en endnu yngre gruppe af spillere for at finde årsagen til Hjulmands begejstring for fremtiden i det nordsjællandske.

»Hvis I (journalister red.) vidste, hvad der foregår udenom alt det, I ser, så ville I også se kæmpe talent og virkelig dygtige spillere, som står og banker på om et par år«.

»Vores årgange 00'ere, 01'ere, 02'ere spiller store turneringer rundt omkring ude i Europa og vinder rub og stub«.

»Vi har 00'ere og 01'ere, der spiller reserveholdskampe. Nogle af dem var blandt andet med, da reserveholdet mødte Liverpools u23-mandskab i forrige uge, og der vinder vi 4-2. Det er først, når de årgange lander på førsteholdet sammen med nogle spillere fra vores Right to Dream Akademi, hvor der virkelig også er topspillere, at jeg tror, at vi lander på topniveauet,« siger Kasper Hjulmand.

Ingen taler længere om Ingvartsen i Farum

Målet på sigt for FC Nordsjælland er at komme ud og spille i europæiske turneringer. I forsøget på dette er det dog afgørende, at FC Nordsjælland også bliver i stand til at holde på deres bedste spillere i længere tid, før de ryger videre til større klubber, pointerer Hjulmand.

»Der bliver tryk på de kommende år med unge spillere, og vi forsøger at lave en forretning, som gør, at vi kan holde på de allerstørste spillere et halvt til et helt år mere, så vi kan få nogle større og nogle bedre toppe i forhold til resultater og europæisk deltagelse,« siger han.

Kommer I til at hente nogle nye større profiler?

»Det kunne vi godt finde på at gøre, så længe det ikke står i vejen for en af vores egne. I øjeblikket er det bare sådan, at de er svære at finde inden for vores lønrammer. Så vi skal finde topkvalitet, når de er yngre eller lave dem selv,« siger Hjulmand, der sætter særligt pris på det sidste. 

»Vi forsøger at se, hvor gode vi kan gøre unge spillere, og vi tror på, at vi skal give dem, som vi har i vores eget system, tid, før vi begynder at hente nogen, og sådan vil vi blive ved med at gøre,« siger han.

»Vi forsøger at få identitet og noget hjerte ind i vores hold, og det gør vi ved at få vores egne drenge ind. Men det er ikke indenfor to år, at vi ser vores fulde potentiale, der kan godt gå længere tid,« siger cheftræneren for Superligaens aktuelle førerhold.

Næste opgave for FC Nordsjællands unge trup er på søndag, når forrige sæson mestre, FC København, gæster Right to Dream Park i Farum.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her