Sport

»Vi kommer under pres i alle kampene«

Danmark slap godt fra premieren med en sejr på 1-0 over Belgien. Nu venter Holland, som slog Norge med 1-0.

Sanne Troelsgaard scorede det afgørende danske mål allerede efter fem minutter i kampen mod Belgien.

Resultatmæssigt fik kvindelandsholdet et perfekt udgangspunkt før de næste to kampe i gruppe A, da Danmark søndag aften besejrede Belgien med 1-0.

»Vi skal bare have et point i hver af de to kampe, så er vi videre. Vi kan også bare vinde begge. Det kunne være meget sjovt. Men det er ikke nødvendigt for at gå videre. Vi har fået tre point, vi har en chance hele vejen til den sidste kamp i puljen, og det var det, vi håbede inden kampen mod Belgien. Det er jeg tilfreds med,« sagde landstræner Nils Nielsen.

Han kunne i anden halvleg se belgierne komme nærmere og nærmere på at udligne den føring, som Sanne Troelsgaard tidligt i kampen havde givet Danmark, da hun fulgte op på et direkte frispark fra Pernille Harder.

Hektisk sejr til Danmark ved EM

Målmand Stina Lykke måtte hive et par fine redninger frem ligesom bolden prellede af på overliggeren, da Simone Boye kom til at snitte bolden med hårtoppen.

»Vi kommer under pres i alle kampene. Det handler om, hvordan vi kommer igennem de perioder, hvor vi er under tryk. De, der vinder, er det hold, der kommer bedst ud af de perioder. Sådan er det i en lige gruppe,« sagde Nils Nielsen.

Inden Danmarks første EM-kamp havde Holland besejret Norge med 1-0. Danmark møder Holland på torsdag i Rotterdam.

»Jeg synes, at Holland er det bedst spillende hold i gruppen, mens Norge har fantastiske angribere. Begge hold kan presse os. Derfor kommer der perioder i de to kampe, hvor vi bare skal forsvare os, og så må vi komme igennem det og begynde at spille, når de skal have lidt luft. For intet hold kan presse så højt i 90 minutter. Derfor vil det bølge frem og tilbage i de kampe også,« forudsagde Nils Nielsen.

Guiden til EM 2017 for kvinder: Stjernerne - de 16 hold - sådan spiller de

På forhånd var Belgien udpeget som gruppens svageste mandskab.

»Men Belgien er ikke et hold, man bare vader hen over. De har spillet uafgjort med England på udebane, og fået gode resultater i kvalifikationen. Det er et hold, man ikke må undervurdere. De to andre hold i gruppen får nok at se til. Belgien slog Holland senest de mødtes. Det er en jævnbyrdig gruppe,« kom det fra den danske landstræner.

Han skiftede tidligt i anden halvleg endnu en defensiv midtbanespiller ind, Maja Kildemoes, for at supplere Line Sigvardsen, så danskerne kunne modstå det pres, Belgien satte i værk.

»Vi vidste, de ville trykke på efter pausen. De har været markant bedre i anden halvleg i deres kamp. De er gode til at finde løsninger undervejs, men heldigvis lykkedes det dem ikke at score. Jeg havde nok først været helt tryg, hvis vi havde scoret en gang til,« sagde Nils Nielsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her