Sport

Wada er tæt på at ophæve russisk antidopingkarantæne

Rusland har gjort så store fremskridt, at landets antidopingprogram snart kan genoptages, mener Wada.

De mørke dopingskyer over Rusland kan så småt være på vej væk.

Siden afsløringen af omfattende og statsstøttet doping i landet i slutningen af 2015 har Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) haft suspenderet russernes antidopingarbejde.

Men der er nu sket så store fremskridt i det skandaleombruste land, at Wada snart forventer at ophæve suspenderingen, så Ruslands Antidoping Agentur (Rusada) igen kan teste atleter.

Det siger Wada-præsident Craig Reedie.

- Der bliver lavet et stort stykke arbejde i Rusland, lyder det fra Reedie ifølge AFP.

- Bestyrelsen har besluttet, at hvis vi modtager den nødvendige information, som jeg er sikker på, vi gør, så vil Ruslands Antidoping Agentur være i stand til at genoptage sit testprogram.

Ifølge McLaren-rapporten, som afslørede dopingproblemerne i Rusland, var Rusada medskyldig i svindel med dopingprøver, men der er sket meget siden.

Reedie mener, at Rusada har taget mange og nødvendige tiltag for at forbedre sit image samt efterleve kravene fra Wada.

Faktisk er russerne så langt i genopretningsplanen, at Wada forventer, at Ruslands dopinglaboratorier allerede i juni vil kunne genoptage arbejdet med at analysere dopingprøver.

Det er gode nyheder for russisk idræt, hvis atletikforbund fortsat er suspenderet af Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Suspenderingen betød, at samtlige russiske atletikudøvere var udelukket fra OL i Rio sidste sommer.

Kun længdespringeren Darya Klishina var med ved OL, fordi hun via bopæl i udlandet gennem flere år kunne bevise, at hun ikke var indblandet i snyd med doping i Rusland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her