Sport

Manden, der har padlet fra en hjuldamper

Årets sportsnavn 2015: René Holten Poulsen har om nogen sat barren for, hvad man som idrætsudøver kan tilegne sig igennem dedikation.

René Holten Poulsen havde en imponerende medaljehøst i 2015. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kan en dansk idrætsudøver blive Årets Sportsnavn på vindermentalitet, offervilje og dedikation til sin sportsgren alene?

Nej. Men så er det heldigt, at ovenstående arbejdsraseri har været grundstammen for René Holten Poulsens vej til succes.

Som den første dansker nogensinde, og den sjette på verdensplan, blev enerkajak-roeren verdensmester på både 1000 m- og 500 m-distancerne i 2015, der også bød på to guld- og en enkelt sølvmedalje ved EM.

Inden det historiske resultat ved VM havde René Holten Poulsen været på en fem uger lang træningslejr uden indlagte pitstop hos hverken roklubben eller familien i Maribo.

Det enorme arbejde bag de flotte resultater blev også bemærket af Jyllands-Postens daværende sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, der var med til at uddele René Holten Poulsen trofæet som Årets Sportsnavn.

Fornemt forbillede

»Han er som atlet et fornemt forbillede i den forstand, at han viser verden, at hårdt arbejde er en forudsætning for succes. Man driver det ikke vidt i den fysisk krævende kajaksport uden en særlig dedikation og målrettethed samt evne til at blive ved, når det hele er surt, og kroppen syrer til,« lød begrundelsen fra Christian Thye-Petersen, der blev bakket op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen:

»René er en meget målrettet og ambitiøs atlet, som hver dag arbejder stenhårdt for at blive den bedste.«

Han er formentlig også den eneste danske kajakroer, der kan prale med at have padlet fra verdens ældste hjuldamper Hjejlen, der sejler på Silkeborgsøerne. Det gjorde han i 2012 i et kapløb over 1.000 meter trods modvind.

De andre nominerede i 2015 talte vinderen fra 2011, svømmeren Jeanette Ottesen, der i 2015 vandt to sølvmedaljer ved VM, orienteringsløberen Maja Alm for tre gange VM-guld samt den efternominerede sejler Anne Marie Rindom, der i slutningen af 2015 vandt VM-guld i Laser Radial.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her