Sport

Ukendt fynbo ramte plet

Årets Sportsnavn 2013: Maja Jager flyttede til Korea for at blive verdensmester. Det lykkedes.

Maja Jager vandt VM i bueskydning i 2013, hvilket også resulterede i hæderen som Årets Sportsnavn. Foto: Jens DResling/Polfoto

Der var ikke mange i Danmark, der havde hørt om Maja Jager, da hun i oktober 2013 blev en overraskende vinder af VM i bueskydning i recurve, OL-disciplinen.

Den unge kvinde fra Fyn, som lærte at skyde med bue og pil i Nørre Broby på Fyn, havde året inden valgt at flytte til Korea for at blive endnu bedre til sin sport.

I Korea, verdens førende nation i bueskydning, kom hun til at træne under Kim Hyung Tak, landets måske mest prominente træner, samtidig med at hun begyndte at studere på universitet i Goesan.

Sammen med det danske landshold stillede hun op ved VM i bueskydning i Belek i Tyrkiet i oktober 2013, og hun ramte stort set plet med alt. Individuelt placerede hun sig foran de to koreanske storfavoritter, Ki Bo Bae og Yun Ok Hee, og blev en sensationel verdensmester. Desuden vandt hun bronze i holdkonkurrencen.

Rio-OL glippede

»Det var en kæmpe anerkendelse af mig og mine valg. Jeg havde jo som bekendt valgt at flytte om på den anden side af kloden til Korea for at blive endnu bedre til bueskydning. Det viste sig at bære frugt rigtig hurtigt i form af en VM-guldmedalje, hvilket jeg ikke havde turdet håbe på. At man også vælger at kåre mig som Årets Sportsnavn, har givet mig endnu mere tro på mig selv, og på at det er det rigtige, jeg har gang i,« sagde Maja Jager efter kåringen.

Året forinden havde Maja Jager deltaget ved OL i London, men efter VM-titlen har hun haft svært ved at holde det høje niveau, og det lykkedes hende ikke at kvalificere sig til OL i Rio i sommer.

I 2016 er hun blevet nummer fire og fem i to World Cup-afdelinger, mens hun fik sølv i World Cup-finalen i Odense med det danske mixed-hold. Hvem der vandt? Korea, naturligvis.

Maja Jager vandt Årets Sportsnavn 2013 foran racerkøreren Tom Kristensen og skeetskytten Jesper Hansen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her